Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram ondersteunt horizontale video’s met IGTV

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2019, 9:20 CategorieApplicaties

Instagram heeft bekendgemaakt dat videoplatform IGTV voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor horizontale video’s. Instagram heeft de keuze gemaakt, vanwege feedback vanuit de community en het feit dat er al horizontale video’s beschikbaar waren.

IGTV laat horizontale video’s zien

Voortaan zul je ook horizontale video’s aantreffen op IGTV, het videoplatform van Instagram. Tot op heden lag de focus op verticale video’s, maar omdat de community erom vroeg, en omdat er al horizontale video’s beschikbaar waren die niet optimaal bekeken konden worden, heeft Instagram besloten de verandering door te voeren. Er is ook verandering nodig, aangezien relatief weinig mensen gebruikmaken van het videoplatform. Dat heeft er onder andere mee te maken doordat videomakers er nog geen geld aan kunnen verdienen.

Bovendien bood IGTV nog een andere uitdaging aan voor videomakers die voornamelijk op YouTube actief waren. Wanneer ze content op beide platformen wilde posten, dan moesten er concessies gedaan worden: horizontale video’s verloren beeld wanneer ze werden omgezet in verticale versies, terwijl horizontale video’s op het platform niet echt lekker wegkeken. Dat onderdeel van het probleem is nu in elk geval opgelost. De kans is dus groot dat je voortaan veel video’s horizontaal kunt bekijken in de komende weken op het platform.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.