Je kunt retweets nu voorzien van gifjes en meer

07 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
Twitter

Twitter heeft laten weten dat het voor gebruikers voortaan mogelijk is gifjes en meer toe te voegen aan tweets die geretweet worden. Je kunt er ook voor kiezen om tot vier foto's of een video toe te voegen, wanneer dat een betere optie is.

Doe meer met de retweets op Twitter

Twitter heeft bekendgemaakt dat gebruikers voortaan ook gifjes (bewegende afbeeldingen die in een loop worden afgespeeld) kunnen toevoegen aan tweets die geretweet worden. Daarnaast is het mogelijk vier foto’s of een video aan toe te voegen. De update wordt nu uitgerold voor Twitter op Android, iOS en het mobiele web en accounts als @GameOfThrones en @NASA hebben er al gretig gebruik van gemaakt. Gebruikers van het sociale netwerk vroegen al een tijdje om deze functies en nu zijn ze er dus eindelijk.

Omdat het visueel nogal een aanslag kan zijn op je ogen wanneer je gifjes en meer toevoegt aan bestaande tweets wanneer je iets retweet, heeft Twitter het design ietwat moeten aanpassen. Zo moet het voor een lezer gemakkelijker worden om te zien wie tweet en wie het bericht opnieuw deelt. Na het aankondigen van de functie heeft Twitter op zijn eigen profiel retweets eruit gestuurd van mensen die om de functie vragen. Het lijkt erop dat het bedrijf daarmee wil laten zien dat het wel degelijk naar zijn gebruikersbasis kan en zal luisteren.

Reacties (0)