Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe antennestructuur voor de 2019 iPhones’

Geschreven door
Geplaatst op6 mei 2019, 10:17 CategorieiPhone

Over vier maanden verschijnen de nieuwe 2019 iPhones en via de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo druppelt al steeds meer informatie over de nieuwe toestellen binnen. In zijn laatste verslag vertelt hij over de nieuwe antennetechnologie voor de nieuwe generatie iPhones.

De vorige iPhones, de XS, XS Max en de XR, hebben lcp-antennes, waarbij lcp staat voor Liquid Crystal Polymer. Deze toestellen hebben twee lcp-antennes aan de bovenkant en twee lcp-antennes aan de onderkant. Volgens Ming-Chi Kuo hebben de 2019 iphones een compleet nieuwe antennestructuur. Er wordt een enkele lcp-antenne gebruikt aan de bovenkant, samen met een aangepaste mpi-antenne. Aan de onderkant zouden we drie mpi-antennes terug gaan zien.

Nieuwe antennetechnologie in de praktijk

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat betekent dit nu in de praktijk? Volgens Ming-Chi Kuo liggen de productiekosten lager bij mpi en zouden er op dit moment ook productieproblemen bij lcp-antennes zijn. De antenneband wordt ook echter ook van een upgrade voorzien, waardoor de productiekosten toch net wat hoger zullen uitkomen. Voor de gebruiker zal dit echter wel resulteren in betere navigatie wanneer je binnen bent. Qua 4g zullen gebruikers geen verschil zien. De prestaties zijn vergelijkbaar.

Apple vergroot het aantal leveranciers voor de nieuwe antennes van twee bedrijven naar in totaal vijf bedrijven. Murata blijft de lcp-antenne leveren, terwijl Avary, ZDT, Flexium en DSBJ verantwoordelijk gaan zijn voor de bovenste en onderste mpi-antennes. Apple stopt met de leverancier Career.

Opnieuw switchen in 2020?

De switch voor de antennetechnologie is mogelijk slechts tijdelijk, want als de productieproblemen rond lcp zijn opgelost gaat Apple mogelijk weer terug naar alleen lcp voor de nieuwe 5g iPhones in 2020 en de nieuwe iPad Pro voor het eerste kwartaal van 2020. Vorige maand kwam Apple-analist Ming-Chi Kuo met het nieuws dat de 2019 iPhones in staat zijn om andere apparaten op te laden en voorzien zullen zijn van grote accu’s.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.