Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro onthuld: pop-up camera en 90 Hz-scherm

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2019, 18:00 CategorieAndroid

Vandaag heeft de Chinese fabrikant OnePlus de nieuwe OnePlus 7-serie gepresenteerd. Deze bestaat uit de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. Beide smartphones liggen op 21 mei bij ons in de winkels en zullen in verschillende configuraties verkrijgbaar zijn.

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is het toptoestel van de twee verschillende modellen. Dit toestel krijgt een curved Amoled-scherm van 6,67-inch met een resolutie van 3.120 bij 1.440 pixels. De schermverversingssnelheid van het display is 90 Hz, waardoor de beelden veel vloeiender op het scherm getoond kunnen worden. Het display bevat tevens de vingerafdruksensor (reactietijd van 0,21 seconden) en heeft geen notch (scherminkeping). De OnePlus 7 Pro heeft een randloos design en een glazen behuizing. De frontcamera vinden we bovenop het toestel. Deze pop-up camera komt uit de behuizing omhoog wanneer je een foto wilt maken en zou 300.000 keer mee moeten gaan. Dit komt neer op een gebruik van 150 keer per dag over een periode van vijf jaar. De OnePlus 7 Pro draait op een Qualcomm Snapdragon 855-processor en heeft 6 GB, 8 GB of 12 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen.

Achterop vinden we drie camera’s op de OnePlus 7 Pro. Een hoofdcamera van 48 megapixel met Sony IMX586-sensor (f/1.6), een ultragroothoeklens van zestien megapixel (f/2.2, 117 graden) en een zoomlens van acht megapixel (f/2.4). Het toestel is voorzien van dual stereo speakers met Dolby Atmos. Alle moderne connectiviteitsopties zijn aanwezig. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh. Middels Warp Charge 30 Fast Charging kun je de batterij snel weer opladen. In 20 minuten is de batterij voor 50 procent opgeladen. Speciaal voor de gamers is er een haptische vibratiemotor aanwezig, zodat er in realtime vibraties kunnen worden weergegeven. De OnePlus 7 Pro draait op OxygenOS, dat is gebaseerd op Android 9.0 Pie. Lees hier alle specificaties over de OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7

Iets minder indrukwekkend, maar nog altijd voorzien van uitstekende specificaties, is het reguliere model. De OnePlus 7 mist de pop-up camera en komt hierdoor met een waterdruppel-design. De frontcamera vinden we voorop het scherm terug in een kleine notch. Dit toestel heeft geen gebogen schermranden, dit in tegenstelling tot het Pro-model. Achterop vinden we geen drie camera’s, maar twee camera’s. Op dit toestel krijg je de 48-megapixel hoofdcamera en een camera van vijf megapixel. Toch heeft ook dit toestel prima specificaties met een Snapdragon 855-processor, 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen.

OnePlus kondigt ook de nieuwe draadloze oordoppen OnePlus Bullets Wireless 2 aan met ondersteuning voor aptX HD, 24-bits hi-res-audio, bluetooth 5.0 en snelladen. Met 10 minuten laden kun je 10 uur muziek luisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 7 Pro ligt vanaf 21 mei in de winkels. Het toestel met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen kost 709 euro. De variant met 8 GB / 256 GB gaat 759 euro kosten. De duurste variant met 12 GB / 256 GB ligt op 21 mei in de winkels voor 829 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren Mirror Gray, Nebula Blue en Almond. Kun je niet langer wachten op het nieuwe toestel? Op 18 mei is er een OnePlus pop-up event in de T-Mobile shop aan de Lijnbaan 86 in Rotterdam en kun je het toestel met een abonnement van 5 GB en 120 belminuten aanschaffen vanaf 44 euro per maand. Vanaf 21 mei ligt het toestel ook in andere winkels in Nederland.

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen kost 559 euro. De OnePlus 7 met 8 GB / 256 GB gaat 609 euro kosten. Dit toestel verschijnt in juni op de Nederlandse markt in de kleur Mirror Gray.

  • Delen:
OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.