Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 7 Pro registreert soms uit het niets aanrakingen

Geschreven door
Geplaatst op27 mei 2019, 9:40 CategorieAndroid

Een handjevol eigenaars van de OnePlus 7 Pro laat weten dat het apparaat soms vanuit het niets aanrakingen registreert. Dit fenomeen wordt online ‘phantom touches’ of ‘ghost touches’ genoemd: soms ligt het apparaat zelfs stil op tafel, zonder dat iemand het scherm aanraakt.

Phantom touches teisteren sommige OnePlus 7 Pro-modellen

Enkele eigenaars van de OnePlus 7 Pro hebben van zich laten horen. Het apparaat registreert namelijk zo nu en dan aanrakingen die niet door de gebruiken zijn geïnitieerd. Niemand tapt op het scherm, terwijl er toch allerlei dingen gebeuren op de telefoon. De website Android Police heeft een aantal video’s verzameld waarin dat goed te zien is. De aanrakingen worden ook wel ‘phantom touches’ of ‘ghost touches’ genoemd, omdat ze vanuit het niets komen. Middels de app CPU-Z kunnen de aanrakingen veelal getriggerd worden.

Door de app te openen, kunnen er allerlei dingen op het scherm gebeuren. Dit betekent niet dat het bij deze app blijft: ook buiten de app om kunnen er allerlei dingen gebeuren. Niet alle telefoons lijken hier last van te hebben. Op het OnePlus-forum zijn reacties verzameld waar dat uit blijkt. Ook hier op de redactie hebben we nergens last van met het toestel dat we gebruiken. Op moment van schrijven is OnePlus in elk geval op de hoogte van de problemen met de OnePlus 7 Pro. Ook wordt er onderzoek naar de aard gedaan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.