OnePlus maakt ludieke video over ontbreken ip-certificaat OnePlus 7

06 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
OnePlus 7

OnePlus steekt op ludieke wijze de draak met de officiële ip-certificering voor smartphones in een nieuwe video. Het bedrijf wil niet dat een officiële certificering de toestelprijzen verder verhogen, maar claimt wel dat het toestel tegen water kan.

Veel nieuwe smartphones beschikken over een ip-certificaat. Deze geeft aan in hoeverre een toestel stof- en waterdicht is, waarbij het toestel een flink aantal tests met succes moet doorlopen om een echte ip-certificering te kunnen krijgen. Een officieel ip-certificaat kost echter wel extra geld en dat is iets waar OnePlus nog altijd geen geld aan wil uitgeven. Volgens het bedrijf zou een officieel ip-certificaat ervoor zorgen dat de prijs van de smartphones met ongeveer 30 dollar zou gaan stijgen.

Het bedrijf vindt het onzin om extra geld uit te geven voor een certificaat en steekt er in een eigen video op ludieke wijze de draak mee. In de video van 30 seconden zien we een emmer water waar de nieuwe smartphone ingegooid wordt. De video wordt op het officiële forum begeleid door de volgende tekst:

At OnePlus, we always aim to doing the right things based on what you really need not the industry, especially when it comes to creating the best possible device. Over the past few years, we’ve seen so many comments from you on our phone’s water-resistance quality. In fact, we’ve never stopped improving our design and going through tests to make sure you can finally experience our water-resistant quality.

Geen officieel ip-certificaat, wel waterdicht?

Ook de nieuwe OnePlus 7-serie krijgt dus geen officieel ip-certificaat, maar moet volgens het bedrijf dus zeker wel tegen water kunnen. In hoeverre is echter de vraag, want zonder officieel certificaat met bijbehorend cijfer weten we niet of je het toestel in de regen kunt gebruiken of gewoon met je mee kunt nemen tijdens het zwemmen. Waarom je dat laatste zou willen is echter weer een ander verhaal. Vorige week nog lekten er renders uit van de nieuwe OnePlus 7 Pro.

Reacties (0)