Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Project Mainline moet zorgen voor snellere Android-updates

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2019, 10:23 CategorieAndroid

Android-gebruikers weten dat het meestal lang duurt voordat updates arriveren: Project Mainline moet de problemen gaan oplossen. Middels dit project worden Android-updates in modules opgedeeld, die via Google Play kunnen worden uitgebracht.

Project Mainline: snellere updates voor iedereen

Wanneer de volgende versie van Android beschikbaar is, dan zal Google onder meer beveiligingsupdates sneller kunnen distribueren onder alle Android-gebruikers. Nu moeten alle updates eerst nog langs de hardwaremakers. En hoewel Google dat proces niet helemaal kan stoppen, kan het wel bepaalde onderdelen sneller van updates voorzien met Project Mainline, onderdeel van Android Q. Google kan aanvankelijk werken met twaalf verschillende modules die geüpdatet kunnen worden zodra er een probleem is gespot.

Google heeft in de afgelopen maanden Android als het ware uit elkaar gehaald en opgedeeld, en de onderdelen minder afhankelijk van elkaar gemaakt. Daardoor kan het één veranderen, zonder dat er direct bij andere delen problemen ontstaan. Google begon hiermee in 2017 met de release van Android Oreo en Project Treble. Dat heeft ertoe geleid dat Android Pie nu al snellere updates heeft. Voorlopig lijkt het er echter op dat de echt grote Android-updates nog even op zich laten wachten wanneer je geen Google-telefoon op zak hebt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.