Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Steam Link van Valve nu beschikbaar voor iOS en Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2019, 9:19 CategorieGaming

Valve heeft bekendgemaakt dat de Steam Link-applicatie vanaf nu beschikbaar is voor iOS en Apple TV. Met de app kun je pc-games streamen. Dat kan alleen met de pc-spellen die in je persoonlijke bibliotheek van Steam staan. Je kunt geen games kopen via de app.

Steam Link op iOS en Apple TV

Steam Link is nu beschikbaar voor iOS en Apple TV, ongeveer een jaar nadat Apple de app weerde uit de App Store vanwege “zakelijke redenen“. Met de app is het mogelijk pc-spellen vanuit je persoonlijke Steam-bibliotheek te streamen naar andere apparaten binnen hetzelfde netwerk. Deze software voor mobiele apparaten en mediaspelers dient als vervanging voor het apparaat met dezelfde naam, die je onder je televisie kon zetten. De applicatie is een jaar geleden al uitgebracht voor Android. Daar lees je hier meer over.

In tegenstelling tot Android-gebruikers kunnen gamers op iOS geen spellen kopen via de app. Dat zul je dus nog altijd vanachter je pc moeten doen. Het is vooralsnog niet duidelijk waarom het zo lang heeft moeten duren voordat Apple de app goedkeurde voor de App Store. Het probleem dat het bedrijf uit Cupertino had met de software (het kunnen kopen van games binnen Steam Link), was namelijk in juni al opgelost. Hoe het ook zit, vanaf nu kunnen ook iOS- en Apple TV-gebruikers dus aan de slag met hun Steam-games.

  • Steam Link
  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.