Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-app verzamelde en deelde locatiedata onbedoeld van iOS-gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2019, 9:58 CategorieApplicaties

Twitter heeft laten weten dat er een bug in de iOS-versie van de app zat die onbedoeld locatiedata verzamelde en deelde met een partner. De getroffen gebruikers hadden ingesteld om die data juist niet te delen. Het probleem zou inmiddels opgelost moeten zijn.

Twitter-app verzamelde en deelde locatiedata

Twitter schrijft in het helpcentrum dat wanneer gebruikers meerdere accounts gebruiken binnen de iOS-app, en voor één account wel hebben ingesteld dat de locatie gedeeld mag worden, maar voor andere accounts niet, dat de locatiedata van die andere accounts dan alsnog gedeeld werd. Dit probleem is ontstaan door een bug, maar het sociale netwerk laat weten dat het probleem inmiddels is opgelost. De gedeelde informatie was niet ontzettend nauwkeurig: adverteerders kregen een postcode of stad te zien.

We had intended to remove location data from the fields sent to a trusted partner during an advertising process known as real-time bidding. This removal of location did not happen as planned. However, we had implemented technical measures to “fuzz” the data shared so that it was no more precise than zip code or city (5km squared). This location data could not be used to determine an address or to map your precise movements.

De advertentiepartner heeft verder geen informatie gekregen, zoals Twitterprofielnaam of andere persoonlijke data. De locatiedata is overigens ook niet voor lange tijd opgeslagen, laat het bedrijf weten, aangezien de gegevens na een korte periode worden gewist.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.