Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vanaf volgend jaar verschijnen er advertenties in WhatsApp

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2019, 12:07 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft bekendgemaakt dat gebruikers vanaf 2020 advertenties kunnen verwachten binnen de populaire berichtendienst. Je zult de advertenties tegenkomen in de Stories-functie van de app, net zoals dat in de Instagram-app gebeurt. Ze staan dus niet zomaar overal in de app.

WhatsApp krijgt advertenties

Facebook heeft eerder al bevestigd dat WhatsApp uiteindelijk van advertenties zou worden voorzien, maar inmiddels is ook duidelijk wanneer we ze kunnen verwachten. Tijdens de jaarlijkse Facebook Marketing Summit laat het bedrijf weten dat de advertenties van 2020 worden uitgerold naar de Stories-functie binnen de app. Je zult de reclame dus tussen de verschillende verhalen van je vrienden tegenkomen, mits ze die natuurlijk gebruiken. Ook als je niet kijkt naar die verhalen, kom je voorlopig geen reclame tegen.

Op moment van schrijven is het helaas niet duidelijk of Facebook voornemens is elders binnen de apps advertenties te weergeven. Het kan zijn dat er kleine advertenties in chatschermen of overzichten terechtkomen, maar daarover heeft Facebook niets bevestigd. Mocht je dus gebruikmaken van de Stories-functie binnen WhatsApp, dan kom je dus vanaf volgend jaar daar advertenties tegen. Door op de advertentie omhoog te vegen krijg je toegang tot een link, die je vervolgens naar de website van de adverteerder kan brengen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.