Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp bevatte lek dat spyware kon installeren op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2019, 10:05 CategorieApplicaties

WhatsApp bevatte een lek waardoor er spyware geïnstalleerd kon worden op de telefoons van gebruikers. Dit kon op zowel Android als iOS. De malafide code werd verspreid door mensen te bellen via de app; gebruikers hoefden het gesprek niet eens aan te nemen.

Spyware verspreid via WhatsApp

The Financial Times schrijft dat WhatsApp tijdelijk een lek bevatte waardoor een spyware geïnstalleerd kon worden. De malafide code is ontwikkeld door het Israëlische bedrijf NSO Group en werd verspreid door gebruikers te bellen. Gebruikers hoefden niet eens het belletje aan te nemen; de code kon gewoon geïnjecteerd worden. Bovendien was het zo dat het gesprek uit de telefoongegevens verdween, waardoor je dus niet altijd door hebt dat je gebeld werd en spyware op je telefoon hebt staan. Dit kon op zowel Android als iOS gebeuren.

Heel veel details zijn nog niet beschikbaar, maar het lek zou enkele weken opengestaan hebben.

This attack has all the hallmarks of a private company known to work with governments to deliver spyware that reportedly takes over the functions of mobile phone operating systems,” the company said. “We have briefed a number of human rights organizations to share the information we can, and to work with them to notify civil society.

Bovendien is het nu te vroeg om te bepalen hoeveel mensen getroffen zijn. Daar doet WhatsApp nu onderzoek naar. Vanaf vandaag wordt er een update uitgerold voor alle gebruikers, die je het beste dus zo snel mogelijk kunt installeren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.