Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay nu beschikbaar in Nederland via ING

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2019, 10:41 CategorieApplicaties

De betaaldienst Apple Pay heeft even op zich laten wachten, maar is vanaf vandaag te gebruiken in Nederland via de ING Bank. De bank heeft de komst van de functie bevestigd, nadat ING Bankieren-gebruikers eerder al een melding in de app gekregen hebben.

Apple Pay in Nederland

Apple Pay is nu beschikbaar in Nederland voor klanten van ING. Met de betaaldienst is het mogelijk contactloos af te rekenen met een iPhone of Apple Watch. Net zoals met een moderne bankpas of Android-telefoon, houden gebruikers hun Apple-apparaat tegen een betaalterminal aan om af te rekenen. Je moet de dienst nog wel even activeren in de Wallet-app op je iPhone. Dat doe je door die app te openen, de ING-rekening toe te voegen via het plus-teken (rechts bovenin beeld) en de betaalrekening toe te voegen.

Aankopen moeten worden bevestigd door middel van een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning of een ouderwetse pincode. Je hebt wel minimaal een iPhone SE of iPhone 6 nodig om dit te kunnen doen. Daarnaast moet je de nieuwste versie van de ING Bankieren-app hebben en zijn ingelogd bij iCloud met je Apple ID. Per dag is het overigens mogelijk tot 2.500 euro te pinnen. Voor jongere gebruikers (zestien en zeventien jaar) is er een limiet van 250 euro. Vooralsnog is het niet bekend of andere banken ook toegang krijgen tot Apple Pay.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.