Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil tracking in apps voor kinderen beperken’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2019, 10:16 CategorieiPad

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Apple voornemens tracking in applicaties voor kinderen te beperken. Het zou zomaar kunnen dat Apple deze veranderingen tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC gaat presenteren.

Apple beperkt tracking in apps voor kinderen – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet zal Apple vanaf deze week tracking in apps voor kinderen gaan beperken. Het bedrijf heeft deze verandering zelf nog niet aangekondigd, maar een bron heeft dit nieuws wel tegenover The Wall Street Journal bevestigd. Vanavond presenteert Apple zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie, WWDC, waar de verandering mogelijk wordt gepresenteerd. Het zou in elk geval geen vreemd gegeven zijn, aangezien techconcurrenten Google en Facebook ook veel aandacht hebben besteed aan privacy tijdens hun conferenties.

Heel vaak is het zo dat wanneer er problemen zijn met privacy, dat komt door derde partijen. Deze partijen delen dan informatie met andere partijen. En als het dan onderweg ergens fout gaat, dan ligt die informatie op straat. Apple heeft eerder al aangegeven dat het vaak apps weert vanuit privacyoverwegingen, dus is de kans aanwezig dat deze verandering vanavond wordt aangekondigd en deze week wordt geïmplementeerd. Het wachten is nu op de aankondiging die Apple gaat doen tijdens de Worldwide Developers Conference.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.