Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ARKit 3 kan beter rekening houden met mensen in beeld

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 9:59 CategorieApplicaties

Augmentedrealityplatform ARKit krijgt een update. Zo kan de software onder meer beter rekening houden met de mensen die in beeld staan. Ook kunnen gebruikers de front- en achtercamera’s tegelijkertijd gebruiken en kan de software meerdere gezichten tegelijkertijd volgen.

ARKit 3 bevat veel verbeteringen

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie heeft Apple een nieuwe versie van ARKit gepresenteerd, versie drie. Dit augmentedrealityplatform kan voortaan beter rekening houden met de mensen die in beeld staan, waardoor digitale objecten beter voor of achter die mensen geplaatst kunnen worden. Bovendien ondersteunt de cameramodule achterop de iPhone of iPad motion capture: daarmee vorm je zelf de basis voor de bewegingen die bepaalde figuren in augmented reality maken — bijvoorbeeld bijzondere poses.

Daarnaast ondersteunt ARKit 3 de mogelijkheid gelijktijdig gebruik te maken van de camera’s achter- en voorop. Verder krijgen ontwikkelaars ook meer mogelijkheden, waardoor het ontwikkelen van bijvoorbeeld multiplayerspellen in augmented reality gemakkelijker moet gaan en voor gebruikers toegankelijker moet worden. Ook zijn er nog wat kleinere aanpassingen gedaan, zoals het kunnen volgen van meerdere gezichten en vliegtuigen en is er een verbeterde herkenning voor 3d-objecten ingebouwd.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.