Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bekend beveiligingsbedrijf claimt elke iPhone en iPad te kunnen ontgrendelen

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2019, 9:46 CategorieiPad

Het bekende, Israëlische beveiligingsbedrijf Cellebrite claimt nu elke iPhone en iPad te kunnen ontgrendelen met nieuwe methoden. Dat doet het bedrijf met een nieuwe versie van de Universal Forensic Extraction Device, zo is op Twitter te lezen.

Cellebrite kan elk iOS-apparaat ontgrendelen

Het Israëlische beveiligingsbedrijf Cellebrite claimt op Twitter elke iPhone en iPad te kunnen ontgrendelen (zie tweet hieronder). Daarvoor maakt het bedrijf gebruik van een nieuwe versie van de Universal Forensic Extraction Device (UFED). Op de website van UFED Premium is te lezen dat deze tool door de politie gebruikt kan worden voor het ontgrendelen van elk iOS-apparaat. Dat geldt ook voor high-end Android-apparaten. De iOS-apparaten moeten wel minimaal iOS 7 hebben en kunnen maximaal iOS 12.3 hebben.

Wanneer Cellebrite de tool verkoopt, dan komt het bedrijf de benodigde software zelf installeren op de computers van de mensen die het programma nodig hebben. Helaas kan dit er wel voor zorgen dat mensen de software kunnen kopiëren en doorverkopen, wat in het verleden al gebeurd is. Vooral Apple strijdt al jaren tegen dit soort hulpmiddel voor het (onrechtmatig) ontgrendelen van smartphones. Ook het bedrijf Greyshift handelt in dit soort technologie, maar door de basis van iOS 12 aan te passen kon Apple toegang soms voorkomen.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.