Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta iOS 13 suggereert dat 3D Touch gaat verdwijnen

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2019, 10:10 CategorieiPhone

Het ziet ernaar uit dat Apple voornemens is de 3D Touch-functie uit te faseren. De feature duikt namelijk niet meer op in de bèta van iOS 13. Dingen die voorheen via 3D Touch gedaan werden, kunnen nu gedaan worden door simpelweg even op het scherm te drukken.

3D Touch gaat mogelijk verdwijnen

De website 9to5Mac schrijft dat veel functies die voorheen onder 3D Touch vielen (zoals het menu dat verschijnt nadat je het icoontje van een app ingedrukt houdt), voortaan beschikbaar zijn voor toestellen met iOS 13 die de feature voorheen niet ondersteunden. De functie komt dus naar alle iPhones en iPads toe die de update ontvangen. Het lijkt er dus op dat Apple de 3D Touch-functie aan het uitfaseren is, wat geen gek idee zou zijn. Veel functies zijn immers al op modellen zonder de feature beschikbaar gemaakt.

Dat betekent echter niet dat het allemaal meteen goed werkt. Zo kun je geen preview van een link krijgen door daar even op te drukken, bijvoorbeeld. Ook moet je voortaan je duim van het scherm halen wanneer je een selectie wil maken in het menu van een app (op het thuisscherm), terwijl dat eerst niet hoefde. Maar dit soort dingen kunnen natuurlijk nog aangepast worden tussen nu en de release van iOS 13. Waarschijnlijk kondigt Apple later dit jaar nieuwe iPhone-modellen aan die niet worden voorzien van 3D Touch-schermen.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.