Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

EMUI 9.0 met Android 9.0 Pie rolt uit naar zeven Huawei-toestellen

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2019, 15:05 CategorieAndroid

Huawei heeft bekendgemaakt dat EMUI 9.0 uitrolt naar zeven andere smartphones. EMUI 9.0 brengt Android 9.0 Pie met zich mee en kent daarnaast verschillende verbeteringen ten opzichte van de vorige softwareschil van de Chinese fabrikant.

EMUI 9.0 rolt vanaf vandaag uit naar de Huawei Mate 9-serie, Mate RS, Mate 20 Lite, P20-serie, P10-serie en de Nova 3-serie. De softwareschil van Huawei is gebaseerd op Android 9.0 Pie en is kenmerkend voor de smartphones van Huawei en Honor. Volgens de fabrikant levert EMUI 9.0 tot 25,8% betere responstijd en is het starten van een applicatie verkort tot 102 ms.

EMUI 9.0 levert ook GPU Turbo 2.0-technologie om betere prestaties uit de smartphones te kunnen halen op het gebied van gaming. Uiteraard zijn ook de nieuwe manier van navigeren voor Android 9.0 Pie aanwezig in EMUi 9.0, net als functies als Huawei Share, de kluis voor wachtwoorden en backups van sd-kaarten.

Toekomst is nog onduidelijk

Op dit moment draait een groot gedeelte van de smartphones van Huawei op Android 9.0 Pie. Hoe dat er in de toekomst gaat uitzien is nog onbekend. Op dit moment staat Huawei in de Verenigde Staten op de zogenaamde Entity List, wat betekent dat Google niet mag samenwerken met Huawei zonder toestemming van de Amerikaanse overheid. Voor nu heeft Huawei een tijdelijke licentie van 90 dagen. Overigens is de Huawei Mate 20 Pro wel weer gewoon opgenomen in het Android Q bètaprogramma. Voor de huidige smartphones van Huawei verandert er overigens niets. Je blijft gewoon beveiligingsupdates krijgen, zij het wellicht iets later.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.