Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google laat je nu automatisch locatie- en activiteitengeschiedenis wissen

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2019, 9:40 CategorieAndroid

Google kondigde in mei opties aan voor het automatisch laten verwijderen van je locatie- en activiteitengeschiedenis. Die opties zijn nu beschikbaar voor iedereen. Je kunt je data na drie of achttien maanden automatisch laten verwijderen.

Locatie- en activiteitengeschiedenis wissen

Google rolt nu een belangrijke functie uit die aangekondigd werd in mei: de mogelijkheid automatisch je locatie- en activiteitengeschiedenis te laten verwijderen. Zo heb je meer controle over hoe lang Google je data mag gebruiken voor allerlei doeleinden. Voorheen was het zo dat je locatie- en activiteitengeschiedenis voor altijd werden opgeslagen bij de zoekmachinegigant, maar nu kun je dus instellen dat die data automatisch wordt gewist na een bepaalde periode. Je kunt kiezen uit drie of achttien maanden.

De functie wordt in de komende weken uitgerold naar iedereen op iOS en Android, houd dus je Google-app op je smartphone of tablet in de gaten. Mogelijk betekent dit voor veel gebruikers een beter balans tussen functionaliteit en het idee van privacy. Vaak is het zo dat wanneer je vol op privacy inzet, je geen functies kunt gebruiken (zoals Google Maps of de Google Assistent, bijvoorbeeld). Maar nu kun je dat dus wel doen, terwijl je data na drie of achttien automatisch verwijderd kan worden. Het wachten is nu op de appupdate.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.