Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google stopt met het maken van tablets, annuleert twee projecten

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2019, 9:29 CategorieAndroid

Google heeft bevestigd dat het bedrijf geen tablets meer gaat maken. Ook is naar buiten gebracht dat twee projecten zijn geannuleerd die het bedrijf nog niet aangekondigd had. De Pixel Slate krijgt dus geen opvolger, maar de populaire Pixelbook wel.

Geen tablets meer van Google

Business Insider en Computer World schrijven allebei dat Google stopt met het maken van tablets. In plaats daarvan zal de zoekmachinegigant zich concentreren op Chrome OS-hardware en laptops met een traditionele vorm, zoals de Pixelbook. Rick Osterloh, bij Google verantwoordelijk voor hardware en diensten, heeft het nieuws bevestigd op Twitter. Hoewel er geen Pixel Slate 2 aankomt, zal Google in de toekomst de huidige Pixel Slate wel blijven ondersteuning met software-updates en beveiligingspatches.

Daarnaast heeft Google ook twee onaangekondigde projecten geannuleerd. Er werkte dus nog een team aan tablets, maar die werken vanaf nu dus mee aan andere producten. Beide tabletproducten zouden een kleiner scherm dan de Pixel Slate hebben gehad en ergens na 2019 uit moeten komen. Google heeft de keuze afgelopen woensdag toegelicht aan zijn medewerkers. Verwacht in de toekomst dus een grote push voor Chrome OS-hardware. Mogelijk komen er nog wat tablets aan, maar het zullen voornamelijk convertibles worden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.