Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google stopt met synchronisatie Google Drive en Google Photos

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2019, 10:40 CategorieAndroid

Sinds lange tijd is het mogelijk om Google Drive en Google Photos te synchroniseren. Upload je een foto in Google Drive, dan verschijnt deze ook in Google Photos. Andersom geldt hetzelfde. Een foto in Google Photos kun je ook automatisch laten synchroniseren in Google Drive. Deze ervaring verloopt voor veel gebruikers echter niet vlekkeloos, waardoor Google dit proces nu simpeler wilt maken, zo kunnen we lezen op Google’s blog.

Op dit moment is het zo dat als je een foto verwijderd bij Google Photos, deze ook automatisch van Drive verwijderd wordt en vice versa. Bewerk je een foto in Photos? Dan zie je de veranderingen juist weer niet in Drive. Verwijder je de foto bij Drive, dan wordt deze ook bij Photos weggegooid, tenzij deze dan weer in een album staat. Verder zijn er een heleboel uitzonderingen wanneer foto’s wel of niet worden verwijderd wanneer je synchroniseren aan hebt staan. Veel onduidelijkheid dus, met als gevolg dat mensen per ongeluk foto’s hebben weggegooid. Daar gaat nu verandering in komen.

Synchronisatie volgende maand standaard uit

Vanaf volgende maand is het niet meer zo dat foto’s die je in Photos of in Drive upload ook automatisch naar de andere dienst gesynchroniseerd worden. Verwijder je foto’s van de ene dienst, dan worden deze niet meer van de andere dienst verwijderd. Daarnaast komt er een nieuwe ‘Upload from Drive’-functie waar je met één druk op de knop foto’s van Drive naar Photos kunt uploaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.