Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergrendelschermen Huawei-telefoons voorzien van advertenties

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2019, 9:23 CategorieAndroid

Een aantal gebruikers van Huawei-telefoons klaagt over de advertenties die ineens zichtbaar zijn op de vergrendelde schermen. Onder andere in Nederland is de reclame zichtbaar, maar ook in landen als Groot-Brittannië, Ierland, Zuid-Afrika, Noorwegen en Duitsland.

Advertenties op Huawei-telefoons

Verschillende gebruikers van Huawei-telefoons maken melding van advertenties die zijn verschenen op de vergrendelde schermen van hun smartphones. Het gaat om reclame voor Booking.com. Een groot deel van de mensen klaagt hierover op social media, zoals Twitter, waarin ze allemaal een afbeelding laten zien met het logo van de reiswebsite. Het lijkt ook niet heel veel uit te maken welk toestel je precies hebt, aangezien de gebruikers onder meer P30 Pro, P20, P20 Lite, Honor 10 en P20 Pro gebruiken. Zie hieronder de voorbeelden.

De advertenties verschijnen op de vergrendelde schermen van gebruikers die gebruikmaken van de vooraf geïnstalleerde achtergronden. Daarnaast wordt er ook flink op Reddit, een groot internetforum, over gesproken. De reclame is te zien in Nederland, Ierland, Noorwegen, Zuid-Afrika, Duitsland en Groot-Brittannië, dus het lijkt ook niet om een geïsoleerde fout te gaan. Zie je de reclame ook voorbijkomen? Dan kun je die weghalen door de vooraf geïnstalleerde achtergronden niet te gebruiken. Huawei heeft niet gereageerd op het probleem.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.