Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei vermindert bestellingen voor nieuwe smartphones’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2019, 10:40 CategorieAndroid

Naar verluidt heeft Huawei minder bestellingen geplaatst bij een fabrikant van onderdelen voor nieuwe smartphones. Daarnaast zou het bedrijf een belangrijk doel bijgesteld hebben. Dit heeft allemaal te maken met de vanuit de Verenigde Staten opgelegde ban.

Minder smartphonebestellingen van Huawei – gerucht

Volgens berichtgeving van de South China Morning Post heeft Huawei-partner Foxconn enkele productiebanden stilgelegd waar smartphones van het Chinese bedrijf gemaakt werden. De smartphonemaker zou minder telefoons nodig hebben, aangezien de toekomst nu onzeker is. Het is niet duidelijk of dit een tijdelijke maatregel is. Dit heeft allemaal te maken met de handelsban die is opgelegd door de Verenigde Staten. Als een fabrikant zijn toestellen niet kan verkopen, dan zijn er ook minder smartphones nodig voor de verkoop.

Daarnaast moet het bedrijf doelen gaan bijstellen. Het doel om in 2020 de grootste smartphonefabrikant ter wereld te worden, lijkt niet meer op de planning te staan. Daarmee zou Huawei Samsung dus moeten verslaan, maar nu is het nog te vroeg om zeker te weten of dat gaat lukken of niet. Voor de Chinese smartphonemaker zit er niets anders op dan terug te blijven vechten tegen de ban en te wachten totdat de beslissingen teruggedraaid worden. Anders moeten er wellicht hardere maatregelen getroffen worden.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.