Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram gaat advertenties weergeven in het tabblad Zoeken

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2019, 9:30 CategorieApplicaties

Instagram heeft aangekondigd dat er voortaan advertenties kunnen verschijnen in het tabblad Zoeken, waar je nieuwe content kunt vinden. De reclame verschijnt niet in het tabblad zelf, maar komt tevoorschijn wanneer een gebruiker een foto opent en gaat scrollen.

Meer advertenties op Instagram

Binnenkort zie je meer advertenties op Instagram, en wel binnen het tabblad Zoeken. Wanneer je een foto of video opent vanaf die pagina en gaat scrollen, dan zul je reclame tegenkomen. Vooralsnog worden de advertentieplekken ingevuld door een selecte groep partners, maar in de toekomst kan iedereen adverteren. In een reactie op de verandering geeft een vertegenwoordiger aan dat dit tabblad de beste plek voor reclame is, aangezien de functie wordt gebruikt voor het ontdekken van nieuwe content, mensen en merken.

En het is ook de plek waar mensen het meest open zouden staan voor nieuwe dingen, waardoor advertenties veel effectiever zouden moeten zijn, is het idee. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk waarom Instagram ook niet gewoon het contentraster binnen het tabblad gebruikt voor reclame, maar in de toekomst kan dit nog veranderen. De vraag is nu hoe blij gebruikers hiermee zijn, aangezien die al genoeg reclame te zien krijgen wanneer ze gebruikmaken van Stories of wanneer ze door hun persoonlijke feed aan het scrollen zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.