Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lancering Harry Potter: Wizards Unite minder succesvol dan Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2019, 9:45 CategorieGaming

Uit extern onderzoek blijkt dat de lancering van Harry Potter: Wizards Unite minder succesvol is dan die andere game van Niantic: Pokémon Go. Het spel zette ongeveer 1,1 miljoen dollar om en werd drie miljoen keer geïnstalleerd. Pokémon Go kende een veel betere lancering.

Harry Potter: Wizards Unite-lancering minder sterk

Marktanalist Sensor Tower heeft onderzoek gedaan naar de lancering van Harry Potter: Wizards Unite en heeft geconcludeerd dat de launch minder succesvol is dan die van Pokémon Go. Met een omzet van 1,1 miljoen dollar en installatiebasis van drie miljoen gebruikers, haalt het augmentedrealityspel slechts een fractie van de omzet en spelers van Pokémon Go binnen. Pokémon Go had een omzet van 28 miljoen dollar in de eerste vier dagen. Die omzet van 1,1 miljoen dollar is overigens ook van de eerste vier dagen na de lancering.

In vergelijking met die andere Harry Potter-game die onlangs uitgebracht is, genaamd Hogwarts Mystery, doet Wizards Unite het ook niet veel beter. Hogwarts Mystery had namelijk binnen vier dagen een omzet behaald van zeven miljoen dollar. Dat gezegd hebbende is Niantic nu nog bezig met de uitrol van de game in enkele landen. Vooral in landen als Japan doen dit soort games het erg goed en daar is dit Harry Potter-spel nog niet beschikbaar. Schrijf de game dus nog niet af, aangezien het tij nog kan keren voor de geliefde tovenaar.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.