Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Huawei stelt release van opvouwbare smartphone uit

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2019, 12:08 CategorieAndroid

Huawei heeft bekendgemaakt dat de release van de Huawei Mate X, de opvouwbare smartphone van het bedrijf, officieel uitgesteld is. Het toestel zou eerst deze maand uitgekomen zijn, maar is nu dus pas vanaf september beschikbaar.

Opvouwbare smartphone Huawei Mate X uitgesteld

De Chinese fabrikant Huawei heeft tegenover CNBC en The Wall Street Journal bevestigd dat de release van de Huawei Mate X uitgesteld is. Hoewel de techgigant veel tests heeft gedaan met het opvouwbare scherm, is er toch wat angst aanwezig na het falen van de Samsung Galaxy Fold — de opvouwbare smartphone van Samsung die momenteel geen ferme releasedatum heeft. Tegenover CNBC zegt een vertegenwoordiger dat de fabrikant liever geen project lanceert dat schade kan toebrengen aan hun reputatie.

We kunnen ons echter niet voorstellen dat dit de enige reden is dat Huawei de release van de Mate X uitstelt. De ban vanuit de Amerikaanse overheid heeft er ongetwijfeld ook iets mee te maken. Zo is het voor Huawei lastig zakendoen met Amerikaanse bedrijven en kan later dit jaar ook geen gebruik meer worden gemaakt van de Android-licentie. Of de opvouwbare smartphone van Huawei met Android wordt gelanceerd, is daarom nu niet meer zeker. Het kan ook zijn dat het bedrijf zijn zelfontwikkelde besturingssysteem inzet.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.