Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo presenteert eerste frontcamera onder het scherm

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2019, 10:24 CategorieAndroid

De frontcamera houdt de gemoederen nogal bezig. In de zoektocht naar een smartphone waarbij de voorkant zoveel mogelijk uit het scherm kan bestaan hebben we nu de notch (scherminkeping) en de pop-up camera. Begin juni toonden Xiaomi en Oppo ons al de frontcamera onder het scherm. Deze week zal Oppo de techniek voor het eerst laten zien aan het publiek tijdens de MWC Shanghai.

Volgens het bedrijf is het scherm voorzien van een speciaal transparant materiaal met een nieuw ontworpen pixelstructuur. Hierbij kan het licht doorlaten naar de frontcamera. De sensor is hierbij wel groter dan bij andere frontcamera’s. Volgens Oppo hoef je niet in te leveren op de mogelijkheden, want het touchscreen werkt ook gewoon boven de camera.

Fotokwaliteit wel iets minder dan normaal

Toch is de nieuwe technologie nog niet zonder gebreken. Volgens het bedrijf zal de fotokwaliteit hierdoor wel iets achteruit gaan. De Chinese fabrikant heeft speciale algoritmes moeten ontwikkelen voor de hardware om deze problemen op te lossen. Hierdoor zou de uiteindelijke fotokwaliteit niet onder moeten doen in vergelijking met normale frontcamera’s. Hoe dat er in de praktijk uit komt te zien zal de toekomst uitwijzen.

Oppo wil in de nabije toekomst een nieuwe smartphone lanceren waarbij de frontcamera onder het display is verwerkt. Wanneer we deze nieuwe en unieke smartphone mogen verwachten is op dit moment nog niet bekend. Op dit moment is Reno de nieuwste serie van Oppo.

  • Delen:
Oppo Reno
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.