Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wat voor soorten iPhone cases en hoesjes zijn er?

Geschreven door
Geplaatst op13 juni 2019, 9:13 CategorieGesponsord

Als je een dure iPhone gekocht hebt dan wil je deze natuurlijk goed beschermen. Niet alleen het glas maar ook de achterzijde. Er zijn tal van oplossingen voor in de vorm van cases en hoesjes. We zetten een aantal opties voor je op een rij.

Hardcase hoesjes

De zogenaamde hardcase hoesjes zijn cases waarmee de iPhone zeer goed beschermd is. Het is vaak een plastic case die zeer stevig is en dus goed tegen een val kan beschermen. Je kunt hardcases in alle soorten en maten krijgen, van simpele plastic cases tot cases van TPU en een gehard glazen plaat op de achterkant. Ook kun je kiezen uit allerlei soorten kleuren, patronen en symbolen. Ook zijn er doorzichtige varianten waardoor je het design van de iPhone goed blijft zien.

Siliconen hoesjes

Daarnaast zijn er siliconen hoesjes. Dit zijn flexibele hoesjes die je om je iPhone kunt schuiven en nog altijd een goede bescherming bieden. Door de flexibiliteit is je telefoon makkelijk in het hoesje te bevestigen. Daarnaast sluit het hoesje rondom goed op je telefoon aan. Het zachte materiaal van dit hoesje heeft een schokabsorberende werking. Dit zorgt ervoor dat je telefoon goed is beschermd met een siliconen hoesje. Daarnaast heeft dit type case vaak opstaande randen rondom het beeldscherm. Dit zorgt ervoor dat je je telefoon zorgeloos op tafel kunt leggen zonder het beeldscherm te beschadigen.

Flip cases en book cases

Dan hebben we ook nog book cases en flip cases, wat leuke iphone cases zijn. Een book case is een case waarmee je je hele telefoon bedenkt, met een openslaande klep aan de voorzijde die je opent alsof je een boek open slaat, vandaar book case. Sommige modellen komen met handige extra’s, zoals vakjes voor je pasjes en een voetje om je smartphone neer te zetten.

Flip cases lijken op book cases, alleen klap je dit hoesje naar beneden toe open. Ook in de flip case zie je soms dezelfde extra’s terug. Bij een flip case is de kans groter dat het klepje in de weg zit, met name wanneer je de telefoon moet opnemen.

Pouch case

Tot slot is er de pouche case, oftewel een insteekhoesje Het grote voordeel van dit soort hoesjes is dat het universele hoesjes zijn, geschikt voor meerdere smartphones. In veel gevallen is de pouche case gemaakt van leer. Een insteekhoesje heeft vrijwel altijd een trekslip. Hiermee kan de smartphone uit het hoesje worden getrokken. Daarnaast is deze slip vaak voorzien van klittenband of een knoopje om er voor te zorgen dat je smartphone niet uit het hoesje valt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.