Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp test functie waarmee Status kan worden gedeeld op Facebook

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2019, 9:58 CategorieApplicaties

WhatsApp test momenteel een functie waarmee je snel je Status kunt delen op andere apps, zoals Facebook, Instagram of Gmail. Status is een Storyfunctie vergelijkbaar met wat op Instagram mogelijk is. Het bericht in kwestie verdwijnt 24 uur na plaatsing.

WhatsApp Status delen op Facebook

Vanaf vandaag kunnen mensen in het bètaprogramma van WhatsApp de mogelijkheid tegenkomen voor het delen van hun Status naar andere apps, zoals Facebook, Instagram, Google Foto’s en Gmail. Status is vergelijkbaar met Instagram Stories: je plaatst een foto of video, bewerkt hem en na 24 uur wordt de content verwijderd. Hoewel je je Status direct naar Facebook kunt uploaden voor een Story-update, stelt Facebook dat beide accounts niet gelinkt worden. De accounts blijven dus van elkaar gescheiden, is en blijft de belofte.

Bovendien is er geen automatische deelfunctie beschikbaar. De Status die je deelt op WhatsApp, verschijnt dus niet automatisch ook op Facebook. Het moet een actieve beslissing van de gebruiker zijn. De berichtendienst is veelal voorzichtig als het om dingen gaat die erop kunnen wijzen dat Facebook en de meest populaire chatapp van dit moment gelinkt worden. Toen de app werd overgenomen door Facebook was de belofte dat dit nooit zou gebeuren. In de komende dagen kun je in elk geval een update verwachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.