Xiaomi vertelt iets meer over de frontcamera die onder het scherm zit

06 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
xiaomi-camera-onder-scherm

Xiaomi heeft in een tweet meer bekendgemaakt over de frontcamera die onder het scherm van een smartphone geplaatst kan worden. De camera zit onder een stuk glas dat minimaal reflecteert en veel licht kan doorlaten.

Xiaomi en de frontcamera onder het glas

Eerder kregen we al een voorproefje van smartphones waarbij de frontcamera onder het glas zit. Nu heeft Xiaomi via Twitter meer daarover bekendgemaakt. Zo zal de camera onder het scherm onder een stuk glas zitten dat minimaal reflecteert en veel licht kan doorlaten. Het gebied waar de camera zit onder het scherm kan doorzichtig gemaakt worden, waardoor je foto’s maken kunt. Bovendien wordt dit deel van het scherm gebruikt als een lens voor de camera. Dit betekent voorlopig niet dat je helemaal geen camera ziet zitten.

In theorie zouden we ook betere frontcamera’s kunnen tegenkomen op dit soort smartphones. Fabrikanten hebben namelijk niet het doel een notch (en daarmee ook de sensor) zo klein als mogelijk te maken, aangezien er nu veel meer ruimte beschikbaar is. Verder is het fijn om te zien dat er gewerkt wordt aan alternatieven die niets te maken hebben met gemotoriseerde onderdelen, zoals uitschuifbare en uitklapbare camera’s. Vooralsnog is het niet bekend wanneer de nieuwe Xiaomi-smartphones aangekondigd wordt.

Reacties (0)