Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Besturingssysteem van Huawei is sneller dan Android’

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2019, 9:55 CategorieAndroid

De oprichter van Huawei heeft in een interview gezegd dat het eigen besturingssysteem van het bedrijf mogelijk sneller is dan Android en iOS. Ook werkt de Chinese fabrikant aan een nieuwe downloadwinkel en geeft toe dat dit nog wel eens een struikelblok kan worden.

“Huawei’s os is mogelijk sneller dan Android en iOS”

Het is geen geheim dat Huawei het nog altijd moeilijk heeft met de ontwikkelingen rondom het handelsverbod met Amerikaanse bedrijven. In een interview met het Franse magazine LePoint heeft oprichter Ren Zhengfei daarom gezegd dat het bedrijf het plan heeft om minder afhankelijk te worden van Android. Daarnaast wil Zhengfei duidelijk maken dat het eigen os meer dan een Android-vervanger is, aangezien het systeem ook bedoeld is voor Internet of Things-apparaten en geïnstalleerd kan worden op zelfrijdende voertuigen.

Ook wordt er hard gewerkt aan een eigen downloadwinkel en geeft Zhengfei toe dat dit nog wel eens een struikelblok kan worden. Veel ontwikkelaars zijn namelijk momenteel alleen maar gefocust op Android en iOS. Eerder zei Richard Yu, de ceo van Huawei Technologies Consumer Business Group, al dat het Hongmeng OS, zoals het besturingssysteem heet, deze herfst in China gelanceerd wordt en begin volgend jaar naar andere markten komt. De Mate 30 wordt waarschijnlijk het eerste toestel met dit systeem aan boord.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.