Dossier: de beste smartphones boven de 500 euro

20 juli 2019 9 Minuten 2 Reacties
oneplus-7-pro-foto-6

In dit dossier bekijken we een aantal smartphones die je momenteel het beste zou kunnen kopen voor meer dan 500 euro. Het gaat om enkele high-end modellen. Mocht je dus het nieuwste van het nieuwste willen en daar de prijs voor willen betalen, dan zijn dit de beste opties.

In de afgelopen twee weken heb je op Tablets Magazine kunnen lezen welke smartphones je het beste zou kunnen kopen wanneer je gaat voor het budgetsegment of wanneer je net even wat meer wil of kunt besteden aan het midrangesegement. Maar wat nu als je niet op vakantie wil en in plaats daarvan de beste smartphones van dit moment wil zien, met de beste specs of unieke features? Check dan dit dossier, waarin we vijf smartphones bekijken. Na het lezen van onze reviews kun je voor jezelf de beste keuze maken.

Hieronder lees je de conclusies van de smartphones uit het middensegment die we getest hebben, inclusief een link naar onze uitgebreide recensies, namelijk de Samsung Galaxy S10+, Huawei P30 Pro, Sony Xperia 1, OnePlus 7 Pro Honor View 20. Ook kijken we naar het recente aanbod van Apple.

Sony Xperia 1 – conclusie

Onderaan de streep kunnen we niet ontkennen dat de Sony Xperia 1 een fijn toestel is. Dat is eigenlijk de conclusie die we vaker aan Sony-toestellen hangen; desondanks zijn er altijd mankementen die de ervaring dusdanig in de weg zitten dat het moeilijk wordt zo’n smartphone aan te bevelen voor de prijs die Sony ervoor vraagt. In dit geval werkt de camera-ervaring niet helemaal mee en moet je zelf iets meer verstand hebben van het maken van goede foto’s om tot de beste resultaten te komen; de keerzijde van het gebrek aan AI.

Daarnaast komen niet alle softwarefuncties goed uit de verf, valt de batterijduur tegen en vragen we ons af voor wie het oled-scherm met 4k-resolutie en hdr-ondersteuning bedoeld is. Toegegeven, je kunt hier perfect films en series op kijken en ook prima zelf content mee maken. Maar voor zo’n beetje al het andere kun je beter kijken naar de concurrentie. De Huawei P30 maakt betere foto’s, de Samsung Galaxy S10+ heeft betere software en de OnePlus 7 Pro biedt meer aan voor minder, waardoor de Xperia 1 meer bedoeld is voor een nichemarkt.

Lees de volledige recensie van de Sony Xperia 1 en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

8.0

Beoordeling

Pluspunten
  • Bijna kale Android-versie
  • Mooi, groot scherm
  • Strak design

Minpunten
  • Batterijduur valt tegen

  • Geen toegankelijke camera-ervaring
  • Plaatsing vingerafdrukscanner

Samsung Galaxy S10+ – conclusie

Je haalt de Samsung Galaxy S10+ niet in huis vanwege zijn cameramogelijkheden. Hoewel de foto’s prima zijn en warme kleuren hebben, is het gebrek aan een goede avondmodus toch een kwalijke zaak. Ook kan de camera teleurstellen met bijvoorbeeld zijn groothoeklens, problemen die we niet zijn tegengekomen bij de Huawei P30 Pro. Daarnaast zijn we ook niet echt te spreken over de accu (zowel het opladen als de accuduur) en de plaatsing van de aan-uitknop. Die laatste zit namelijk veel te oog voor normaal gebruik.

Samsung heeft de laatste maanden echt goed ingezet op software-ontwikkeling en dat komt goed terug in het One UI, dat bovenop Android 9.0 Pie zit. Het One UI is intuïtief en gebruiksvriendelijk en laat zien dat Samsung ook aan power users denkt. Daarnaast is het scherm fenomenaal qua scherpte en kleurenweergave, en zijn we enorm te spreken over het strakke design. Ben je op zoek naar een telefoon die gemakkelijk in gebruik te nemen is en mooie beelden kan weergeven? Ga dan dit voorjaar voor de Samsung Galaxy S10+.

Lees de volledige recensie van de Samsung Galaxy S10+ en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

8.5

Beoordeling

Pluspunten
  • Strak design
  • Fantastisch scherm
  • Intuïtieve software

Minpunten
  • Camera stelt soms teleur

  • Accuduur
  • Plaatsing aan-uitknop

OnePlus 7 Pro – conclusie

De slogan ‘Never Settle’ is nog altijd heel belangrijk voor OnePlus. Het is ook een rode draad in alles wat het bedrijf doet en dat is meer dan ooit duidelijk wanneer je kijkt naar de OnePlus 7 Pro. Op allerlei vlakken zijn er heel wat verbeteringen doorgevoerd. Verbeteringen die we mogen verwachten (zoals betere specificaties) en aanpassingen die voor het eerst zijn doorgevoerd in de toestellen van het bedrijf, zoals bijvoorbeeld dat scherm met die hogere verversingssnelheid, de uitschuifbare camera, stereospeakers en betere trilmotor.

Daar tegenover staan enkele nadelen. Zo is dit de duurste OnePlus ooit, maar zijn ze nog altijd goedkoper dan de duurste versies van de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30. Het ontbreken van het waterdichtheidscertificaat en een koptelefoonaansluiting zijn dingen waar we al aan gewend zijn, maar die daardoor niet per se minder vervelend zijn voor gebruikers die hier naar op zoek zijn. Het grootste nadeel is misschien wel het feit dat al die nieuwe functies zwaar zijn voor de accu, waardoor die sneller leeg kan raken dan verwacht.

Daarnaast zien we dat de OnePlus 7 Pro ook een nadeel van andere high-end vlaggenschapen heeft overgenomen. Hoe mooi en nuttig die gebogen schermranden ook zijn, het kan ervoor zorgen dat bepaalde input wordt genegeerd wanneer je er net met je handpalm tegenaan leunt. Gelukkig komt dit niet heel vaak voor. Als we alles meenemen en kijken naar wat er onderaan de streep overblijft, dan is dit een fantastisch Android-toestel; de beste in zijn soort. Het is helaas geen perfecte telefoon, maar hij komt er wel dicht bij in de buurt.

Lees de volledige recensie van de OnePlus 7 Pro en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

9.0

Beoordeling

Pluspunten
  • Hoge verversingssnelheid scherm
  • Uitschuifbare camera
  • Veel betere camera’s
  • Stereospeakers

Minpunten
  • Duurste OnePlus tot nu toe

  • Geen certificaat voor waterdichtheid
  • Nieuwe functies zwaar voor accu
  • Geen koptelefoonaansluiting

Huawei P30 Pro – conclusie

Het staat onomstotelijk vast dat Huawei met de Huawei P30 Pro de beste camerasmartphone aanbiedt van dit moment. De ongeëvenaarde optische zoommogelijkheden en andere camerafuncties zijn verbeterd ten opzichte van de P20 Pro en kom je eigenlijk niet op andere smartphones tegen. Daarnaast is het ontzettend fijn dat er een grote accu aanwezig is en dat die ook snel opgeladen kan worden. De overige specificaties zorgen er verder voor dat je verzekerd bent van een snelle en fijne smartphone-ervaring.

Er zijn ook dingen die minder bevallen. Zo is het helaas zo dat de avondfunctie van de camera niet altijd mooie foto’s maakt en soms bar slechte kwaliteit aflevert. Daarnaast is het gebrek aan een micro-sd-kaartsleuf niet te begrijpen (vanuit het oogpunt van de consument) en vinden we dat Huawei nog flink kan sleutelen aan de software. Ben je al een Huawei-gebruiker, dan valt dat laatste punt nog best mee. Ben je nu op zoek naar een smartphone die de beste kiekjes maakt? Dan is de Huawei P30 Pro het toestel dat je nu kunt aanschaffen.

Lees de volledige recensie van de Huawei P30 Pro en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

8.5

Beoordeling

Pluspunten
  • Ongekende camerasmartphone
  • Batterij snel opgeladen
  • Specificaties

Minpunten
  • Geen ondersteuning voor micro-sd-kaarten

  • Avondmodus camera werkt niet altijd zoals beloofd
  • Software

Apple iPhone XS Max

Ondanks het feit dat we de Apple iPhone XS Max niet hebben kunnen testen, weten we dat iOS-gebruikers geen verkeerde keuze zullen maken wanneer ze besluiten over te stappen op dit model. Mocht je het grote scherm net even teveel vinden, dan kun je ongetwijfeld uit de voeten komen met het kleine model, namelijk de iPhone XS. De XS Max biedt enkele voordelen ten opzichte van de normale XS. Zo is het scherm groter en krijg je een veel grotere accu (wat uiteindelijk ook wel nodig is vanwege dat grotere scherm).

Bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

De beste smartphones in het high-end segment

Natuurlijk zijn geen van de bovenstaande smartphones echt slecht te noemen. Voor het geld dat je ervoor moet neerleggen, mag je echter wel het één en ander verwachten. Daarom is het altijd goed om van tevoren te bedenken wat je wil, zonder je te laten meeslepen door marketingcampagnes. Elk toestel heeft zo zijn mankementen, waardoor die om specifieke redenen niet bij je past. Zo vinden we de Sony Xperia 1 een fijn toptoestel, maar lijkt die ons geschikt voor een nichemarkt. Het is zeker geen toestel door de dagelijkse gebruiker.

Het is eigenlijk heel simpel. De Sony Xperia 1 is vooral bedoeld voor mensen die onderweg veel content bekijken. Hetzij op Netflix of een andere videostreamingdienst. De Huawei P30 Pro is, niet geheel verrassend, bedoeld voor mensen die veel en vaak foto’s maken met hun smartphone. De Samsung Galaxy S10+ biedt een algemene, fijne smartphone-ervaring, die wordt benadrukt met de intuïtieve software. De OnePlus 7 Pro heeft een fantastisch scherm en over het algemeen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dat is wat ons betreft de winnaar.

Reacties (2)