Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dossier: de beste smartphones tussen 250 en 500 euro

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2019, 8:54 CategorieReviews

In dit dossier kijken we naar de beste smartphones in het middensegment. Je hoeft geen duur vlaggenschip te kopen van meer dan 1000 euro om jaren vooruit te kunnen. In dit dossier kijken we naar smartphones tussen de 250 en 500 euro. Wil jij een goede smartphone aanschaffen, maar daar niet de hoofdprijs voor betalen? Lees dan snel dit dossier om een goede en betaalbare smartphone te vinden.

We beseffen heel goed dat bijna 500 euro nog altijd veel geld is voor een nieuwe smartphone. Vergeleken met de nieuwste topmodellen van Huawei, Samsung of Apple ben je echter het dubbele kwijt, in het geval van de duurste iPhone XS Max zelfs het driedubbele. Gelukkig vind je in het middensegment ook smartphones die qua prestaties goed mee kunnen met de veel duurdere vlaggenschepen.

Hieronder lees je de conclusies van de smartphones uit het middensegment die we getest hebben, namelijk de Samsung Galaxy A50, Oppo Reno, Sony Xperia 10, Honor View 20 en kijken we naar de Xiaomi Mi 9.

Samsung Galaxy A50 – conclusie

Ondanks dat de Samsung Galaxy A50 toch een aantal minpunten heeft is dit toestel zeer prettig in gebruik. Sterker nog, het is waarschijnlijk één van de betere smartphones in dit segment van dit moment. Dankzij de hardware werkt het navigeren snel en soepel, het grote scherm biedt levendige kleuren, de batterij brengt je zeker weten de dag door en dankzij de drie camera’s kun je experimenteren met verschillende soorten foto’s. Voor de prijs is het behoorlijk knap te noemen wat Samsung allemaal in dit toestel heeft weten te stoppen.

Toch zijn er wel een aantal minpuntjes waar je rekening mee moet houden en wat er uiteindelijk voor zorgt dat het toestel net geen topcijfer haalt. De vingerafdruksensor in het scherm is te traag, het geluid is zeer matig, de cameraprestaties mogen net iets beter en de softwareschil is net iets te aanwezig, alhoewel dit laatste echt een persoonlijk dingetje is. De Samsung Galaxy A50 wil net te graag op een veel duurder vlaggenschip lijken en slaagt daar niet op alle fronten in. Kijk je echter naar de adviesprijs van 349 euro, dan zijn veel van die minpunten niet echt meer belangrijk als je kijkt naar wat het toestel allemaal wel goed doet. Het toestel is inmiddels zelfs al voor minder dan 300 euro verkrijgbaar en dat is deze smartphone meer dan waard. Zoek je een goede smartphone, maar wil je daar niet de hoofdprijs voor betalen? Samsung heeft met de Galaxy A50 een uitstekende midranger op de markt gebracht.

Lees de volledige recensie van de Samsung Galaxy A50 en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

Minpunten

 • Vingerafdruksensor onder het scherm te traag
 • Speaker erg matig
 • Wisselende cameraprestaties

Pluspunten

 • Uitstekend scherm
 • Drie camera’s
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Tablets Magazine
Beoordeling
8.510Tom Dijkemaproduct

Oppo Reno – conclusie

De Oppo Reno is een unieke en welkome toevoeging op de smartphonemarkt. Het originele design, de schuine pop-up camera, de goede camera’s aan de achterzijde en het prima beeldscherm rechtvaardigen een prijs van 499 euro. Qua processor legt het toestel het af tegen concurrenten als de Xiaomi Mi 9 en de Honor View 20 in dezelfde prijscategorie, maar daar krijg je wel een unieke smartphone voor terug zonder notch of gaatjes in het display. Alsnog is deze smartphone snel genoeg om vrijwel alle dagelijkse taken zonder moeite uit te voeren.

Oppo Reno

Laten we hopen dat Oppo het updatebeleid gaat verbeteren, zodat we sneller en regelmatiger updates kunnen verwachten. De Oppo Reno is niet perfect. De selfiecamera trekt veel stof aan, de hardware is minder snel dan bij de directe concurrentie en ColorOS 6 zal niet bij iedereen in de smaak vallen. We kunnen echter niet ontkennen dat Oppo gewoon een goed toestel op de markt heeft gebracht dat wellicht niet uitblinkt qua hardware, maar wel echt een eigen identiteit heeft met het unieke design en de schuine pop-up camera.

Lees de volledige recensie van de Oppo Reno en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

Minpunten

 • Schuine pop-up camera trekt stof aan
 • Niet zo snel als de directe concurrentie
 • Updatebeleid onduidelijk
 • ColorOS 6 zal niet bij iedereen in de smaak vallen

Pluspunten

 • Uniek design
 • Prima beeldscherm zonder notch
 • Standaard veel opslaggeheugen
 • Compleet pakket met hoesje, oordopjes en screenprotector

Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Tom Dijkemaproduct

Sony Xperia 10 – conclusie

Kijk je graag films of series op je smartphone? Dan voldoet het prima 21:9-scherm zeker aan je wensen en heb je een kleine bioscoopervaring in je handpalmen. Het is fijn dat Sony daadwerkelijk innovatief wil zijn op de smartphonemarkt met nieuwe toestellen met een andere beeldverhouding. Waarom je echter een bioscoopervaring naar een klein scherm van 6-inch wilt brengen is weer een ander verhaal, want wie koopt nu een smartphone puur en alleen voor het kijken van films en series? Daar is het beeld mijns inziens veel te klein voor.

Als smartphone zelf valt de Sony Xperia 10 helaas tegen. Van de specificaties verwachten we in dit segment gewoon wat meer, de camera’s presteren bij minder licht ondermaats en vaak red je het einde van de dag niet met de kleine batterij. Hoe fijn het 21:9-scherm ook is bij films en series, bij normaal gebruik is het toch niet ideaal. Tijdens het surfen over het internet merk je dat het scherm te smal is om comfortabel te kunnen internetten en ook zijn niet alle applicaties geoptimaliseerd voor het 21:9-scherm. Het beeldscherm is overigens wel scherp, de camera’s maken aardige foto’s bij daglicht en de vrijwel kale versie van Android 9.0 Pie is mooi meegenomen. De fanatieke filmkijker op de smartphone zal ongetwijfeld smullen van het 21:9-scherm, mits deze groep gebruikers dan ook daadwerkelijk bestaat. Voor de rest valt de Sony Xperia 10 eigenlijk een beetje tegen. Het is geen slecht toestel, maar je hebt simpelweg betere alternatieven op de smartphonemarkt in dit segment.

Lees de volledige recensie van de Sony Xperia 10 en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

Minpunten

 • Erg kleine batterij
 • Camera’s presteren slecht bij weinig licht
 • Te trage processor voor dit segment
 • 21:9-scherm niet ideaal voor internetten

Pluspunten

 • Vrijwel kale Android-versie
 • Stevige behuizing
 • Snelle vingerafdruksensor
 • 21:9-scherm fijn voor films, series en games

Tablets Magazine
Beoordeling
6.510Tom Dijkemaproduct

Honor View 20 – conclusie

De Honor View 20 is waarschijnlijk de beste smartphone die het bedrijf tot op heden heeft uitgebracht, ondanks de onvolkomenheden. Zo is het scherm niet supergoed en doe je er goed aan altijd de levendige modus aan te hebben staan. Ook kan de Magic UI, versie 2.0 alweer, behoorlijk onoverzichtelijk zijn, zeker wanneer dit je eerste toestel is van de Chinese fabrikant. Bovendien is het jammer om te zien dat er niet is geïnvesteerd in een ip-certificaat, waardoor het niet met zekerheid te zeggen is dat-ie een val in het water overleeft.

Gelukkig zijn veel mensen zuinig met hun smartphones, dus dat verschilt per persoon. Ondertussen is er nog genoeg om van te houden. Zo is het heel fijn dat Honor, als dochter van Huawei, dezelfde specs aan kan bieden als een Huawei Mate 20 Pro, maar dan voor een lager prijspunt. Daarnaast zijn we erg te spreken over de kwaliteit van de foto’s en zorgt het cameragat ervoor dat we meer dan genoeg scherm over hebben om van die levendige kleuren te genieten. Dat optische effect op de achterkant maakt deze unieke smartphone ook echt af.

Lees de volledige recensie van de Honor View 20 en bekijk de productpagina voor de specificaties en de laagste prijs.

Minpunten

 • Scherm niet jé-van-hét
 • Magic UI
 • Geen waterbestendigheid

Pluspunten

 • Specificaties op dit prijspunt
 • 48-megapixelcamera
 • Cameragat (geen notch!)

Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Wesley Akkermanproduct

Xiaomi Mi 9

In een dossier over het middensegment mag de Chinese fabrikant Xiaomi eigenlijk niet ontbreken. Helaas hebben we geen reviewexemplaar van Xiaomi mogen ontvangen, maar we hebben wel uitgebreid kennisgemaakt met dit toestel in een hands-on. Met de Mi 9 heeft Xiaomi het voor elkaar gekregen om vlaggenschip-specificaties in een betaalbaar toestel te stoppen. Voorzien van de snelle Snapdragon 855-processor, 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB kan de Xiaomi Mi 9 met de snelste vlaggenschepen meekomen. Daarnaast krijg je met dit toestel ook nog eens de beschikking over drie camera’s achterop met een hoofdcamera van 48 megapixel, groothoeklens van zestien megapixel en een telelens van twaalf megapixel. De Xiaomi Mi 9 beschikt over een amoled-scherm van 6,39-inch.

Xiaomi Mi 9

Toch zijn er wel enkele zaken om rekening mee te houden. Zo is de batterij van 3.300 mAh in combinatie met de snelle processor niet helemaal ideaal, wat betekent dat je deze smartphone wat vaker aan de lader zult moeten leggen. Ook is het design met de ver uitstekende camera’s niet ideaal, mis je een 3,5mm-aansluiting en is ook de MIUI-softwareschil wellicht even wennen. Toch krijg je bij Xiaomi veel waar voor je geld. De Xiaomi Mi 9 koop je al voor net iets meer dan 400 euro.

Bekijk de productpagina van de Xiaomi Mi 9 voor de specificaties en de laagste prijs.

De beste smartphone in het middensegment

In dit dossier zul je geen slechte smartphone aanschaffen. Alle modellen hebben kwaliteiten waar je uitstekend mee uit de voeten zult kunnen. Het hangt van je eigen voorkeur af welke smartphone het meest geschikt is voor jou. Kijk je graag films of series op je smartphone? Kijk dan eens naar de Sony Xperia 10. Vind je design en innovatie erg belangrijk? Kijk dan naar de Oppo Reno. Wil je snelle specificaties om games goed te kunnen spelen? De Honor View 20 en de Xiaomi Mi 9 zijn dan de smartphones voor jou.

Toch is er één toestel wat er bovenuit springt. En dat is de Samsung Galaxy A50. Dit komt door de fantastische prijs-kwaliteitsverhouding van dit toestel. Je krijgt met de Samsung Galaxy A50 een uitstekend amoled-scherm van 6,4-inch, prima hardware, drie camera’s achterop en een batterij met een capaciteit van 4.000 mAh. En dan is de Samsung Galaxy A50 ook nog eens de goedkoopste smartphone in dit dossier.

 • Delen:
Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50
Android Pie (9.x)
Oppo Reno
Android Pie (9.x)
Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.