Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste beelden van Ambient Mode voor Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op16 juli 2019, 10:35 CategorieAndroid

Binnenkort kun je mogelijk de Google Assistant bedienen terwijl je smartphone gewoon op stand-by staat. Website 9to5Google vond eerder al verwijzingen in de broncode van de aankomende Google-update en heeft dit keer ook de eerste beelden in handen van de nieuwe Ambient Mode.

De Ambient Mode werkt op toestellen die voorzien zijn van een always on oled-scherm. Je toestel staat op stand-by en straks is het de bedoeling dat je dan gewoon de Google Assistant kunt oproepen en kunt gebruiken. De eerste beelden tonen dan ook een nagenoeg zwart scherm met het Google Assistant-logo onderaan in beeld. Hiermee kun je de slimme assistent activeren en kun je vragen gaan stellen. De antwoorden verschijnen boven in beeld.

De beelden tonen ook snelkoppelingen aan naar veelgestelde vragen. Zo kun je bijvoorbeeld snel de verkeerssituatie op weg naar huis opvragen of het laatste weerbericht bekijken. Ook muziek of contacten of je volgende afspraak lijken getoond te kunnen worden met de Ambient Mode voor Google Assistant.

Eerst naar Pixel-telefoons

Het lijkt erop dat de update met de Ambient Mode, wanneer deze klaar is, als eerste naar de Pixel-telefoons komt. Het is nog niet bekend of ook andere Android-toestellen op een later moment over deze Google Assistant-functie zullen beschikken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.