Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Foto’s krijgt enkele veelgevraagde functies

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2019, 10:23 CategorieApplicaties

Een productmanager van Google Foto’s vroeg op Twitter naar feedback van gebruikers en heeft meer dan genoeg gekregen. Zo heeft de man bevestigd dat enkele veelgevraagde features binnenkort te gebruiken zijn met de fotodienst.

Nieuwe functies voor Google Foto’s

Binnenkort kun je met Google Foto’s zelf je foto’s taggen wanneer er personen op staan die niet automatisch herkend worden. Je kunt nu zelf alleen tags verwijderen die verkeerd staan, maar goede tags toevoegen mag nog niet. Daarnaast komt er een zoekparameter voor recent geüploade foto’s. Deze optie is al beschikbaar op de webversie, maar is nog niet live voor iedereen binnen de app en kan elk moment arriveren. Met deze optie kun je snel zojuist geüploade foto’s vinden, ook al zijn ze jaren geleden gemaakt.

Ook kunnen gebruikers timestamps aanpassen. Dit kan al drie jaar op het web en is al beschikbaar voor iOS-gebruikers, maar Android-gebruikers kunnen de functie binnenkort ook verwelkomen. Daarnaast kunnen huisdiereigenaars rekenen op een automatische deelfunctie wanneer er foto’s van huisdieren gemaakt worden. De foto’s verschijnen meteen in de bibliotheek van de partners van de fotonemer. Daarnaast is er nog een hele lijst aan functies, opgesteld door Android Police, waarvan niet zeker is of ze eraan komen of niet.

Het team achter Google Foto’s is dus inmiddels op de hoogte van wat gebruikers graag willen. De vraag is nu hoe lang het duurt voordat al die functies geïmplementeerd worden. Dat kan dagen, weken, maanden of jaren duren.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.