Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on preview met de Samsung Galaxy Tab S6

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2019, 16:05 CategorieAndroid

Vandaag is de Samsung Galaxy Tab S6 aangekondigd en wij waren vorige week al in de gelegenheid om deze nieuwe high-end tablet in een korte sessie te bewonderen.

Samsung pakt dit keer helemaal uit met deze nieuwe high-end tablet. Voor het eerst in de serie vinden we de snelste hardware van dit moment in de tablet. De processor is een Qualcomm Snapdragon 855 en dit model beschikt over 6 GB of 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Er komt zowel een wifi-versie als een wifi+4g-versie op de markt.

Op het gebied van het display heeft Samsung de zaken altijd weer goed voor elkaar en dat lijkt ook deze keer niet anders te zijn. Het heldere Super Amoled-scherm heeft een WQXGA-resolutie (2.560 bij 1.600 pixels) en belooft weer een rijke entertainment-ervaring te gaan worden met scherpe beelden en een helder contrast. De entertainment-ervaring wordt versterkt door vier speakers (op ieder einde een speaker) die zijn getuned door AKG en ondersteunen Dolby Atmos.

De tablet straalt aan alle kanten uit dat we te maken hebben met een premium-model. De tablet is voorzien van een zeer stevige behuizing en is dunner en lichter dan ooit. Doordat dit model dunner dan ooit is missen we wel een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Volgens Samsung is er simpelweg geen plek meer voor. Onder het scherm vinden we tevens een vingerafdruksensor, zoals je deze ook kent van de Galaxy S10. Deze vingerafdruksensor vind je, in de horizontale stand, aan de rechterkant van het scherm.

Keyboard Cover

De sessie was inclusief de eerste kennismaking met de Keyboard Cover, waarmee je de tablet gemakkelijk in een laptop om kunt toveren. Voor het eerst is het toetsenbord binnen deze serie voorzien van een touchpad. De knoppen zijn voor sommige mensen met dikkere vingers misschien wat klein, maar het toetsenbord typt erg lekker en het touchpad werkt soepel. Hierdoor breng je een echte laptop-ervaring naar je tablet toe. Door middel van magneten hang je de Keyboard Cover snel en gemakkelijk aan de tablet, waarbij alles stevig op zijn plek blijft zitten. De S Pen verdwijnt aan de achterkant in de behuizing en kun je door middel van een extra randje snel tevoorschijn toveren.

S Pen en inkeping

De S Pen is dit keer veel uitgebreider dan bij de Galaxy Tab S4. Waar bij dat model deze stylus niet opgeladen hoeft te worden, daar is dat dit keer wel het geval. Dit lijkt misschien een nadeel, maar opent wel de deuren naar veel meer verschillende functies. De S Pen is lekker groot en is echt het hart van deze tablet. Je kunt niet alleen schrijven en tekenen en zo gemakkelijk even een notitie of schets maken, maar door middel van zogenaamde Air actions kun je de tablet ook op afstand bedienen. Handig voor bijvoorbeeld presentaties of het maken van een foto. De S Pen is draadloos op te laden via de inkeping achterop de tablet. Tien minuten laden staat garant voor tien uur gebruik.

Op dit moment heb ik mijn twijfels over de inkeping van de Galaxy Tab S6 voor de S Pen. Ja, de S Pen blijft stevig zitten aan de achterkant door middel van magneten, maar zonder cover steekt de S Pen wel behoorlijk uit. Een ongelukje zit in een klein hoekje, dus wees voorzichtig tijdens het gebruik. Voor je het weet ben je de S Pen kwijt wanneer je de tablet in je tas stopt en deze ergens achter blijft haken.

Stevige concurrentie voor de iPad Pro

Veel tijd was er niet om de Galaxy Tab S6 uitgebreid te bekijken. De korte sessie heeft wel duidelijk gemaakt dat Samsung nu pas echt de strijd aangaat met de iPad Pro van Apple. En dat voor een veel voordeligere prijs vanaf 699 euro. De Galaxy Tab S6 is niet alleen een entertainment-monster, maar tover je met het optionele Keyboard Cover ook om in een laptop voor al je werkzaamheden. En de nieuwe S Pen zorgt ervoor dat je ook nog eens je creatieve kant los kunt laten. Niet alleen met tekenen en schrijven, maar ook door middel van gebaren op afstand. De Galaxy Tab S6 lijkt hierdoor een veelzijdige tablet te worden voor alle denkbare toepassingen. Verwacht in de toekomst een volledige review van deze nieuwe high-end tablet van Samsung. Op 23 augustus ligt de nieuwe tablet in de winkels.


€ 611,00

Binnen 4 werkdagen

Bekijk

€ 619,34

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.