Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 9X en 9X Pro gepresenteerd: pop-up camera en All-View display

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2019, 16:49 CategorieAndroid

Vandaag heeft Honor de Honor 9X en de Honor 9X Pro gepresenteerd tijdens een speciaal evenement in China. De nieuwe smartphones beschikken over een Kirin 810-processor, een volledig scherm zonder notch en een pop-up camera. De 9X-serie valt op door het volledige display zonder notch of grote schermranden. Beide smartphones beschikken over een groot 6,59″-scherm.

Volgens Honor kun je professionele foto’s maken met de hoofdcamera van 48 megapixel met een diafragma van f/1.8 achterop het toestel. In totaal vinden we drie camera’s achterop bij het Pro-model. Naast de hoofdcamera is er ook een groothoeklens van acht megapixel en een dieptecamera van twee megapixel voor het maken van bokeh-foto’s (scherpe voorgrond en een wazige achtergrond). De gewone 9X mist de groothoeklens. Tijdens het donker moet je ook goede foto’s kunnen maken met de speciale nachtmodus. De camera aan de voorkant is een pop-up camera van zestien megapixel en komt met één druk op de knop uit de behuizing omhoog.

Verschillende configuraties beschikbaar

De Honor 9X en 9X Pro komen beschikbaar in verschillende configuraties. De 9X komt met 4 GB of 6 GB werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslaggeheugen in de kleuren zwart, blauw en rood. De 9X Pro doet er nog een schepje bovenop met 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen in de kleuren zwart en paars. De batterij op beide toestellen heeft een capaciteit van 4.000 mAh. Aan de zijkant vinden we een vingerafdruksensor. De behuizing is van 3d gradient X-shaped glass en beide smartphones draaien op Android 9.0 Pie.

Prijs en beschikbaarheid

Beide smartphones liggen op 23 juli in de winkels in China. In China is de prijs voor de Honor 9X omgerekend 182 euro. De Honor 9X Pro kost omgerekend 286 euro. In Europa moeten we nog even op beide toestellen wachten. Voor de Europese markt worden de toestellen officieel gepresenteerd tijdens de IFA 2019. Deze beurs vindt begin september plaats in Berlijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.