Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei legt naam ‘Harmony’ vast voor nieuw OS in Europa

Geschreven door
Geplaatst op15 juli 2019, 9:16 CategorieAndroid

Sinds de problemen van Huawei met de Verenigde Staten is het bedrijf druk aan het werk aan een eigen besturingssysteem. Het Chinese bedrijf werkte al jaren aan een eigen besturingssysteem, maar door de plaatsing van Huawei op de zogenaamde Entity List is deze ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt.

Eerder al kon je lezen dat het Android-alternatief mogelijk Ark OS zou gaan heten. Daarnaast werd er gesproken over de naam HongMeng OS. Dit keer is er nog een naam vastgelegd voor een nieuw besturingssysteem in Europa, namelijk Harmony. Website LetsGoDigital heeft het document in handen waaruit blijkt dat Huawei de naam Harmony heeft aangevraagd bij de EUIPO, de European Union Intellectual Property Office. De aanvraag gaat gepaard met de omschrijving: Mobile operating systems en downloadable operating system programs.

Hoe zat het ook alweer?

De Amerikaanse overheid plaatste Huawei op de zogenaamde Entity List, een lijst van Chinese bedrijven waar Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mee mogen doen. Dit betekende dat Huawei dan geen gebruik meer mag maken van Google’s Android OS. Begin deze maand zijn de sancties echter weer behoorlijk versoepeld, waardoor Huawei in ieder geval voor nu weer gebruik mag maken van Google’s Android. Mocht President Trump weer met het verkeerde been uit bed stappen en Amerikaanse bedrijven weer verbieden om met Huawei zaken te doen, dan zou Harmony dus mogelijk een nieuw besturingssysteem voor de Europese markt gaan worden.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.