Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei mag weer zakendoen met Amerikaanse bedrijven

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2019, 10:24 CategorieAndroid

Het ziet ernaar uit dat de VS de handelsban met Huawei gaat opheffen, aangezien het bedrijf zaken mag doen met Amerikaanse bedrijven. Eerder noemde president Trump de Chinese fabrikant nog een “dreiging voor de nationale veiligheid”.

Huawei mag zakendoen met bedrijven in de VS

Hoewel president Trump de Chinese fabrikant Huawei eerder nog een “dreiging voor de nationale veiligheid” noemde, lijkt het er nu op dat de handelsban toch sneller dan verwacht opgeheven wordt. The Wall Street Journal schrijft dat de Chinese president Xi Jinping erop aandrong dat het opheffen van de ban een belangrijk onderdeel is in de gesprekken voor een nieuw handelsverdrag. Tijdens de G20-top in Osaka (Japan), werd bevestigd dat dergelijke gesprekken aan het einde van de handelsverdraggesprekken worden gehouden.

Huawei mag nu weer zakendoen met Amerikaanse bedrijven, heeft president Trump gezegd. Het lijkt er dus op dat allerlei problemen rondom Android-, Google- en Windows-gebruikers kunnen worden opgelost, al is nog niet precies duidelijk wanneer en hoe. Voorlopig staat Huawei echter nog op de gevreesde Entity List, een lijst van bedrijven waar Amerikaanse bedrijven geen zaken mee mogen doen. Waarschijnlijk zal de fabrikant daar in de komende dagen van worden afgehaald, zoals het er nu naar uitziet.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.