Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei’s HongMeng OS is toch niet het Android-alternatief

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2019, 13:06 CategorieAndroid

Sinds de problemen van Huawei met de Amerikaanse overheid weten we dat het Chinese bedrijf bezig is met een alternatief besturingssysteem voor Android. Verschillende namen gaan rond. Zo heeft het bedrijf afgelopen maandag nog Harmony OS vastgelegd, maar eerder al gingen de namen Ark OS en HongMeng OS rond. Deze laatste blijkt echter niet het Android-alternatief te gaan worden.

In een gesprek met enkele journalisten maakte Catherine Chen, senior vice-president, bekend dat HongMeng nooit bedoeld is als alternatief besturingssysteem voor smartphones. HongMeng OS zou al jaren in ontwikkeling zijn voordat de problemen tussen de Verenigde Staten en Huawei zijn ontstaan. Al in 2012 werd het systeem ontwikkeld voor industrieel gebruik en voor IoT-toepassingen (Internet of Things).

Dit zou volgens Catherine Chen blijken uit de hoeveelheid regels in de code. Een besturingssysteem voor een smartphone zou uit miljoenen regels code moeten bestaan, maar Hongmeng bestaat uit slechts honderdduizend regels. Het zou dan ook nooit ontwikkeld zijn als besturingssysteem voor smartphones.

Alternatief voor Android waarschijnlijk wel in ontwikkeling

Catherine Chen benadrukt dat Android voorlopig de eerste keuze blijft voor Huawei. Dat Huawei echter wel degelijk aan een alternatief werkt zou meer dan logisch zijn. Wellicht is het niet HongMeng, maar de al eerder genoemde Harmony OS zou mogelijk wel het alternatief kunnen worden. Huawei is niet zeker van Android met de huidige handelsoorlog en de bijna wekelijks veranderende insteek van de Verenigde Staten. Voor de huidige smartphones van Huawei verandert er echter niets. Je krijgt nog gewoon alle toekomstige Android-updates voor je smartphone.

  • Delen:
Huawei P30 Pro
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.