Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG boekt opnieuw verlies en G8 ThinQ komt niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2019, 10:48 CategorieAndroid

LG heeft het zwaar in smartphoneland. Het bedrijf boekte het afgelopen kwartaal opnieuw een verlies voor de smartphonedivisie. Daarnaast komt het topmodel van LG Mobile, de LG G8 ThinQ niet naar Nederland.

De LG V50 ThinQ 5g werd nog een behoorlijk succes in het thuisland Zuid-Korea en het bedrijf was begin dit jaar ook nog positief over de aankomende cijfers. Nu blijkt echter dat LG Mobile het afgelopen kwartaal een verlies heeft geleden van 268 miljoen dollar. Het verlies is groter dan hetzelfde kwartaal vorig jaar of het eerste kwartaal van 2019, zo meldt Phone Arena.

LG geeft externe factoren de schuld

Het lijkt erop dat LG de oorzaak voornamelijk in externe factoren zoekt. Zo geeft het bedrijf Chinese fabrikanten de schuld voor de tegenvallende cijfers doordat zij toestellen voor scherpe prijzen op de markt zetten, terwijl de stagnerende smartphonemarkt volgens LG ook niet mee helpt. Ze gaan opnieuw naar de strategie kijken voor de komende periode.

De smartphones van LG zijn qua hardware altijd prima in orde. Het updatebeleid mag echter een heel stuk beter met snellere beveiligings- en software-updates, want zodra LG een goed toestel op de markt brengt is het wachten geblazen voor de gebruikers van het toestel op de updates. Vorig jaar opende het bedrijf daarom een speciaal softwarecentrum om sneller Android-updates uit te kunnen brengen, maar het effect daarvan laat nog op zich wachten. Laten we hopen dat LG de oorzaak dan ook niet alleen in externe factoren zoekt, maar ook eens kritisch naar zichzelf kijkt.

Geen LG G8 ThinQ naar Nederland

Daarnaast is er ook slecht nieuws voor de fans van LG, want het toptoestel van het bedrijf, de LG G8 ThinQ, komt niet naar Nederland toe, zo laat LG weten aan Androidworld. Dit model werd gepresenteerd tijdens de MWC 2019 in Barcelona en is de opvolger van de LG G7 ThinQ, een toestel dat vorig jaar bij ons nog werd geroemd voor het levendige scherm, de snelle hardware en de mogelijkheden op het gebied van audio. Een alternatief voor dit toestel is de LG G8s ThinQ, dat qua specificaties relatief gelijkwaardig is, maar een lagere schermresolutie heeft en een andere cameramodule. Dit toestel is al wel in Nederland verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van 699 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.