Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft werkt aan controllers voor smartphones en tablets voor xCloud’

Geschreven door
Geplaatst op10 juli 2019, 9:41 CategorieAccessoires

Het lijkt erop dat Microsoft mogelijk werkt aan controllers voor smartphones en tablets, die waarschijnlijk werken met Project xCloud. Er is een patent opgedoken waarin de potentiële controller belicht wordt. De smartphones wordt tussen twee helften in geplaatst.

xCloud-controllers voor mobiele apparaten – gerucht

Er is een patent (.pdf) van Microsoft opgedoken waarin een controller beschreven wordt die bedoeld is voor een extern touchscreenapparaat. Dat klinkt als een smartphone of tablet. De controller bestaat uit twee onderdelen en de smartphone kan er tussenin worden geplaatst. Ook zouden de onderdelen de telefoon kunnen opladen. Er wordt geen melding gemaakt van Project xCloud, de gamestreamingdienst van Microsoft, maar we kunnen ons goed voorstellen dat de controller hiervoor bedoeld is. Lees hier meer over de dienst.

In een demo liet Microsoft eerder al zien dat je gewone Xbox One-controllers kunt gebruiken met je smartphone, aangezien die controllers voorzien zijn van bluetooth. Windows Central schrijft dat Microsoft al langer met het idee speelt voor speciale smartphonecontrollers en heeft daar zelfs beelden bij uitgebracht. Het Amerikaanse bedrijf zou de Nintendo Switch Joy-Con-achtige controllers al sinds afgelopen oktober aan het testen zijn. Het is niet bekend of Microsoft deze controllers daadwerkelijk voor xCloud wil gebruiken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.