Nieuw patent van Samsung toont smartphone met uitschuifbaar scherm

16 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Samsung uitschuifbaar

Een nieuw patent van Samsung toont een smartphone met een uitschuifbaar scherm. Zo kun je het oppervlakte 50 procent vergroten en van een smartphone een tablet maken. Het patent is eind 2018 ingediend en werd in mei 2019 goedgekeurd.

Het afgelopen jaar spraken we vaak over de opvouwbare smartphones. In de strijd om als eerste een opvouwbare smartphone op de markt te brengen werden er nogal wat fouten gemaakt. De Samsung Galaxy Fold had flinke schermproblemen, terwijl ook Huawei de opvouwbare Mate X tot september heeft uitgesteld.

Volgens Samsung zijn de problemen met de Galaxy Fold nu opgelost, maar een nieuwe releasedatum is nog niet bekend. Wellicht gaan de bedrijven toch over op een andere manier om van een smartphone een tablet te maken, want een nieuw patent van Samsung is opgedoken van een smartphone met een uitschuifbaar scherm.

Smartphone uitschuiven naar een tablet

Website LetsGoDigital heeft afbeeldingen van het design en heeft 3d renders aan de hand van het patent gemaakt. Het patent werd eind 2018 ingediend bij de KIPO (Korean Intellectual Property Office) en werd in mei van dit jaar goedgekeurd. Het patent bestaat uit 14 schetsen van een smartphone waarbij je het scherm in de breedte aan de rechterkant kunt uittrekken. Hierdoor wordt het oppervlakte 50 procent groter en kun je dus in theorie van een 6″-scherm een 9″-scherm maken. Technische details ontbreken verder nog, dus hoe het scherm eventueel wordt opgerold in de behuizing is nog onduidelijk.

Het is goed om te zien dat Samsung blijft innoveren. Wanneer dit patent daadwerkelijk in een toestel wordt geïmplementeerd is op dit moment nog niet bekend.

Reacties (0)