Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo toont smartphone met ultra-curved ‘Waterfall-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2019, 11:54 CategorieHardware

Oppo heeft vandaag foto’s laten zien van een nieuw type scherm die mogelijk in een volgend vlaggenschip van de Chinese fabrikant gaat verschijnen. Het scherm loopt in de hoeken extreem af en heet volgens Oppo het ‘Waterfall Screen’.

Op de foto’s zien we een smartphone met een scherm die aan de zijkanten extreem afloopt. Om precies te zijn heeft het toestel een curve van 88 graden. Op de bovenste foto zien we het prototype (rechts) met de Oppo Find X (links). Het scherm bij het prototype loopt nagenoeg geheel de hoeken om. Dit moet ervoor zorgen dat het aan de voorkant lijkt dat je een enorm scherm tot je beschikking hebt, zonder dat je enige randen aan de zijkant kunt zien.

Zijkanten niet aanraakgevoelig?

Op de foto hierboven ziet er op het eerste gezicht prachtig uit, maar het brengt wel de nodige vragen met zich mee. Hoe houd je dit toestel fatsoenlijk vast zonder continue per ongeluk op het scherm allerlei dingen aan de zijkanten in te drukken? Mogelijk zijn de zijkanten van het ultra-curved scherm niet drukgevoelig om dit te voorkomen. Ook zien we dat door de extreme curve er geen ruimte meer is voor knoppen aan de zijkant. De aan/uit-knop en de volumeknoppen zullen dus verplaatst moeten worden.

Volgens Oppo moet deze technologie in een toekomstig toestel gebruikt gaan worden. Het huidige vlaggenschip van de Chinese fabrikant is de Oppo Reno 10x Zoom. Verwacht binnenkort een uitgebreide review van dit toestel.

  • Delen:
Oppo Find X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.