Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Fold verschijnt in september in aantal landen

Geschreven door
Geplaatst op25 juli 2019, 10:22 CategorieAndroid

2019 zou het jaar van de opvouwbare smartphones moeten worden, maar dat liep toch allemaal even anders dan verwacht. Samsung zou de eerste fabrikant worden met een opvouwbare smartphone, maar bij de reviewmodellen die naar de pers werd verstuurd ontstonden schermproblemen door de ‘beschermfolie’ op het scherm. Een release van april werd dan ook niet gehaald en het toestel werd uitgesteld. Een nieuwe releasedatum van het toestel is nabij.

Eerder deze maand kwamen geruchten naar buiten dat Samsung de problemen met het toestel heeft opgelost. Samsung heeft nu zelf in een persbericht naar buiten gebracht dat het toestel opnieuw gelanceerd wordt in september. Het bedrijf heeft de opvouwbare Galaxy Fold opnieuw geëvalueerd, verbeteringen doorgevoerd en aan een flink aantal tests onderworpen. De folie waar de eerdere problemen door ontstonden loopt nu verder door om de bezels heen. Zo is in ieder geval duidelijk dat het onderdeel is van het scherm en geen beschermfolie is wat verwijderd moet worden. Ook de scharnieren zijn verstevigd, is er extra metaal toegevoegd om het display verder te beschermen en is de ruimte tussen het scharnier en de behuizing kleiner gemaakt.

Release in beperkt aantal landen

Het uitstellen van het toestel heeft Samsung ook de kans gegeven om de software-ervaring verder te verbeteren. Het toestel zal nu in september in een aantal landen op de markt verschijnen. Nederland hoort hier waarschijnlijk niet bij, waardoor wij langer moeten wachten op de Samsung Galaxy Fold.


€ 1.499,00

Binnen 5 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.