Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt 8″-tablet Samsung Galaxy Tab A 8 (2019) aan

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2019, 17:29 CategorieAndroid

Samsung heeft een gloednieuwe tablet aangekondigd die is voorzien van een 8″-scherm: de Samsung Galaxy Tab A 8 (2019). Op moment van schrijven is helaas niet bekend wanneer de tablet gelanceerd wordt, waar die verkrijgbaar zal zijn en wat de prijs is.

Dit is de Samsung Galaxy Tab A 8 (2019)

Google mag dan misschien geen Android-tablets meer uitbrengen, Samsung gaat rustig verder. Zo vlak voor het weekend heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant een nieuwe tablet aangekondigd: de Samsung Galaxy Tab A 8 (2019). Niet geheel verrassend heeft dit apparaat een wxga-tft-scherm van 8-inch, en een schermresolutie van 1.280 bij 800 pixels. De schermverhouding bedraagt 16:10. Onder de motorkap zit een quadcore-processor geklokt op 2 GHz. Volgens de website XDA Developers betreft het een Qualcomm Snapdragon 429.

Verder is er 2 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagruimte, uitbreidbaar met een micro-sd-kaart van maximaal 512 GB. Ook is Android 9.0 Pie standaard aan boord. Achterop zit een camera van acht megapixel, voorop eentje van twee megapixel. De accu heeft een vermogen van 5.100 mAh. Het gewicht bedraagt 345 gram. Helaas is op moment van schrijven nog een hoop niet duidelijk. Zo heeft Samsung nog niet laten weten waar en wanneer de tablet gelanceerd wordt en wat we voor de wifi- en 4g-modellen gaan betalen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.