Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi A3 officieel gepresenteerd: drie camera’s en Android One

Geschreven door
Geplaatst op18 juli 2019, 10:52 CategorieAndroid

Afgelopen maandag verschenen de eerste details van de Xiaomi Mi A3, maar gisteren is het nieuwe budgettoestel van de Chinese fabrikant officieel gepresenteerd. De Xiaomi Mi A3 krijgt drie camera’s, een super amoled-scherm, een grote batterij en draait op Android One.

Dit is de Xiaomi Mi A3

De Xiaomi Mi A3 krijgt een 6,1″-scherm. Dit Super Amoled-scherm krijgt overigens wel een lagere resolutie van 720p, wat toch wel lichtelijk teleurstellend te noemen is. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 665-processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Voor de liefhebbers komt er ook een versie met 128 GB opslaggeheugen. Ook heb je de mogelijkheid om een micro-sd-kaart te plaatsen om het opslaggeheugen uit te breiden.

De Xiaomi Mi A3 draait op Android One (Android 9.0 Pie) en heeft een grote batterij met een capaciteit van 4.030 mAh aan boord. Bluetooth 5.0, 18W fast charging, een vingerafdruksensor onder het scherm en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting zijn aanwezig. De camera’s zijn ook van een flinke upgrade voorzien. Zo vinden we achterop drie camera’s terug met een 48 megapixel hoofdcamera, acht megapixel groothoeklens en een twee megapixel dieptecamera. Voorop vinden we een camera met 32 megapixel.

Prijs en beschikbaarheid

Volgende week woensdag verschijnt het toestel eerst in Spanje voor een bedrag van 249 euro voor het model met 64 GB opslaggeheugen en een prijs van 279 euro voor de versie met 128 GB opslaggeheugen. In de komende weken verschijnt het toestel ook in andere Europese landen, waaronder Nederland. De Xiaomi Mi A3 verschijnt in het grijs, wit en blauw.

Al met al lijkt de Xiaomi Mi A3 weer een prima betaalbaar toestel te worden. Het wisselen van een lcd-scherm naar een super amoled-scherm is mooi meegenomen, maar de lagere resolutie die we daarvoor terugkrijgen is wel erg jammer. We verwachten toch wat meer dan een 720p-scherm anno 2019. Voor de rest lijkt het toestel weer een prima alternatief te worden voor de mensen die wel een mooie smartphone willen bezitten, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

  • Delen:

Reacties

  1. Maarten
    20 juli, 2019 om 9:58

    Weer jammer de conclusie. Dit is niet voor mensen die alles willen hebben. Het zijn uitstekende telefoons. Ja het kan allemaal beter, maar wat meer doet de gemiddelde gebruiker dan social media bekijken, browsen op het internet/YouTube en foto’s maken?
    Dan heb je geen toestel nodig die velen malen duurder is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.