Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ADV: Beter internet voor je tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2019, 13:32 CategorieGesponsord

We leven in een technologisch tijdperk. De wereld om ons heen is veranderd in een digitaal domein. Wat vroeger leek op science fiction is tegenwoordig heel normaal. Een Smartphone die je kan opklappen, met een buigbaar scherm. Dat je vingerafdruk door het scherm heen leest. Laptops die niet veel dikker dan een stapeltje a4 velletjes is en meer rekenkracht heeft dan de raket die de eerste mensen naar de maan bracht. Maar al deze prachtige Tech heeft iets nodig om goed te kunnen functioneren. Een internetverbinding. Zonder internet is al deze Tech en gadgets nutteloos. Dus nu de vraag? Hoe goed is jouw internet en wanneer heb je dat voor het laatst gecontroleerd? Tijd voor goedkoopste tv en internet.

De meest voorkomende Tech producten zijn uiteraard de Smartphone, tablet en laptop. De laptop ondergaat ook een verandering. Aan de ene kant zien we dat de tablet steeds meer functionaliteit krijgt en een echt alternatief voor een laptop wordt. Aan de andere kant zien we ook dat de traditionele laptops zich gaan gedragen als een tablet. Dit is bijvoorbeeld een Chromebook. Op een Chromebook wordt lokaal geen programma gedraaid, dit gebeurd allemaal via een internet verbinding. Waar het dus op neerkomt is dat als je de Chromebook wilt gebruiken, je een internetverbinding nodig hebt. Maar dit gaat ook op voor een Tablet. Hoeveel van de dagelijkse dingen die je doet op een Tablet, doe je ook echt lokaal? Het antwoord is duidelijk: Bar weinig. De meest voorkomende apps die gebruikt worden, zoals Spotify, Netflix, YouTube en Facebook, die willen allemaal een internetverbinding. Spotify streamt de muziek naar jouw tablet toe. Daar wordt het “tijdelijk” opgeslagen, zodat het afgespeeld kan worden. Heb je geen internetverbinding, dan kan je ook geen muziek luisteren. Internet is dus een essentieel onderdeel in de beleving van onze Tech.

Wanneer heb je voor het laatst een benchmark uitgevoerd op je internetaanbieder? De Tech community is dol op benchmarks. Zo kan je zien hoe goed een product presteert. Maar hoe goed is je huidige internetprovider? Om optimaal gebruik te maken van je hoge resolutie scherm op je smartphone of tablet is een goede internetverbinding een vereiste. Zo kan je kiezen voor snel glasvezel, maar misschien is het prijstechnisch wel veel interessanter om kabel te kiezen.  Of wellicht is er ook behoefte aan tv. Een all in one abonnement biedt dan de uitkomst. Zo is het heel eenvoudig om via een app van je internetprovider, gewoon op de tablet een tv-uitzending te kijken. En dan loont het om goed uit te zoeken wie op jouw postcode de gevraagde diensten kan leveren. Uiteraard voor de goedkoopste prijs. Want als je per maand 30 euro kan besparen, dan is dat aan het einde van het jaar al snel 360 euro. Van dat geld kan je mooi een nieuwe Apple IPad kopen. Een benchmark is niet veel moeite en kost ook niet meer dan 5 minuten van je tijd. Het is eenvoudig op de smartphone, tablet of laptop te doen. Meer dan het invullen van een postcode en huisnummer is er niet voor nodig. Kortom, streamen tot je erbij neervalt. Even goedkoop internet en tv vergelijken.

Dit artikel is in opdracht geschreven van InternetenTV.Expert.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.