Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android Q wordt officieel Android 10 genoemd

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2019, 16:11 CategorieAndroid

Google heeft laten weten wat de officiële naam wordt voor Android Q. Deze versie van het besturingssysteem wordt Android 10 genoemd. In de toekomst zal Google geen namen van allerlei zoete lekkernijen meer gebruiken voor de naam van het os.

Android Q wordt Android 10

Eerder deze maand lanceerde Google de laatste bètaversie van Android Q. Dat betekent dat we binnenkort de publieke versie van de nieuwste versie van het besturingssysteem gaan krijgen. Wanneer is nog niet precies duidelijk. Wat wel duidelijk is, is hoe we de update gaan noemen. Traditiegetrouw betreft het de naam van één of andere zoete lekkernij, zoals Kitkat, Oreo of Pie. Maar voor Q houdt Google het simpel: Android Q gaat namelijk door het leven als Android 10. De namen van de lekkernijen zullen niet meer terugkeren.

Android 10 klinkt kort maar krachtig. De reden dat Google van de lekkernijen afstapt, is omdat niet iedereen bekend is met alle lekkere, zoete dingen die uitgekozen kunnen worden als naam. Daarom gaat Google nu dezelfde route bewandelen als iOS, Windows en, dit is iets dichterbij huis, Chrome OS. Toegankelijkheid staat verder hoog in het vaandel. Zo heeft het Android-logo ook een ietwat ander lettertype en zijn het zwarte letters op een witte achtergrond of witte letters op een zwarte achtergrond: voor iedereen prettig leesbaar.

Andy de Android en de groene kleur verdwijnen niet helemaal uit beeld. Zo zal Google nog steeds de android, of in elk geval het bovenste deel van zijn hoofd gebruiken, wanneer het merk bijvoorbeeld in een video gebruikt wordt.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.