Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkte aan walkietalkiefunctie voor offline communicatie’

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2019, 9:26 CategorieiPhone

Volgens de nieuwste geruchten zou Apple aan een walkietalkiefunctie voor iPhones gewerkt hebben, bedoeld voor offline communicatie. Gebruikers zouden zo toch met elkaar kunnen communiceren wanneer er geen andere verbindingen beschikbaar zouden zijn.

Walkietalkiefunctie voor iPhone staat in de koelkast – gerucht

The Information schrijft dat Apple gewerkt zou hebben aan een walkietalkiefunctie voor de iPhone, zodat gebruikers alsnog met elkaar kunnen communiceren wanneer er geen andere verbindingen beschikbaar zijn. iPhone-gebruikers zouden berichten naar elkaar kunnen versturen zonder gebruik te maken van cellulaire netwerken. Apple zou hieraan gewerkt hebben met Intel. Intern zou er naar het project verwezen worden als Project OGRS, dat een afkorting is voor de naam Project Off Grid Radio Service.

Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre Apple en Intel aan de technologie gewerkt hebben. Er is verder heel weinig informatie over de walkietalkiefunctie beschikbaar: zowel Apple als Intel hebben er nog niets over laten weten en tot op heden is er ook weinig informatie gelekt. Daarom is het ook niet duidelijk waarom Apple de functie in de koelkast heeft gezet en of dit van tijdelijke aard is. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat het project alsnog nieuw leven in geblazen wordt, maar tot die tijd moeten we het doen met deze informatie.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.