Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil berichtenapps beperken in gebruik van achtergronddata

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2019, 9:55 CategorieiPad

Apple zal in de toekomst berichtendiensten gaan beperken in de manier waarop ze omgaan met achtergronddata. Dit gaat effect hebben op het internetbellen en meer van gebruikers; maar de apps krijgen zo geen toegang meer tot je data die op de achtergrond gebruikt wordt.

Apple gaat internetbelfuctionaliteit beperken

The Information schrijft dat Apple voornemens is berichtendiensten te beperken in de manier waarop de functionaliteit van internetbellen nu wordt geïmplementeerd. Apps die internetbellen aanbieden kunnen op de achtergrond data blijven verzamelen, maar in de toekomst verandert dit en kunnen die apps alleen nog op de achtergrond checken of iemand gebeld wordt of niet. Verschillende populaire apps, zoals WhatsApp, WeChat en Snapchat, gebruiken die dataruimte echter voor andere doeleinden; niet per se voor dataverzameling.

De techniek die gebruikt wordt voor internetbellen op iOS heet PushKit VoIP API. Middels die api kunnen verschillende apps dingen voor elkaar krijgen die anders niet mogelijk zijn. Zo gebruikt WhatsApp de technologie om end-to-end versleuteling aan te bieden, bijvoorbeeld. Dit lijkt echter op een volgende stap die Apple maakt om te voorkomen dat Facebook – al dan niet ongeoorloofd omdat er nu restricties omzeild worden – en andere bedrijven geld kunnen verdienen aan je data. Ten koste van bepaalde functies, lijkt nu het geval.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.